SWZ bouwt eerste woningen in nieuw deel Breezicht

donderdag 28 september 2023
SWZ bouwt eerste woningen in nieuw deel Breezicht

In het nieuwe buurtschap Reede is deze week gestart met de woningbouw. Woningcorporatie SWZ had de primeur als eerste te beginnen met haar nieuwbouwproject in dit buurtschap. Reede is een van de zes buurtschappen van Breezicht, aan de groene noordrand van Stadshagen, vlakbij de Milligerplas. In opdracht van SWZ bouwt aannemer Plegt-Vos hier 10 gezinswoningen. Qomplex bouwt 4 chalets. Naar verwachting zijn alle woningen medio 2024 klaar.

In Breezicht wordt volop gewoond én gebouwd. Naast nieuwbouwprojecten wordt ook hard gewerkt aan het vormgeven van de wijk. Zo grenst het zuidelijk deel van buurtschap Reede aan de Milligerplas, waar op dit moment wordt gebouwd aan de Milliger-inham. Wethouder Monique Schuttenbeld (nieuwbouwprojecten Stadshagen): “Kom je aan deze inham te wonen, dan kijk je uit op het water en kun je zo in je roeibootje of kano stappen. Net als in de rest van Breezicht is in Reede ruimte voor groen en water. Dat krijgt hier mooi vorm.”

Nieuwe fase voor bouw Breezicht

In Breezicht komen in totaal ongeveer 1140 woningen, waarvan er zo’n 250 woningen in Reede worden gebouwd. Reede is het vijfde buurtschap van Breezicht waar wordt gebouwd. Monique Schuttenbeld: “Dit is een nieuwe fase voor de bouw van Breezicht en een mooie mijlpaal voor de buurt. Hier komen woningen in een mooie mix van koop en (sociale) huur. Het nieuwbouwproject van SWZ draagt daaraan bij. Hun huurwoningen zijn een mooie toevoeging aan de woningvoorraad van Zwolle.”

Snel woningen realiseren

SWZ is gestart met de bouw in het noordelijk deel van Reede. Van de 10 gezinswoningen die SWZ hier bouwt, zijn er 6 voor de sociale verhuur en 4 voor de midden-huur. De 4 chalets worden verhuurd voor de sociale verhuur en worden in eerste instantie aangeboden aan woonwagenbewoners of mensen met een woonwagenverleden.

Douwe Wierstra, projectleider bij SWZ: “De uitbreidingsmogelijkheden in Stadshagen zijn goed nieuws voor de woningzoekenden. Doordat we gebruikmaken van de kant-en-klare woningen uit de Slimme Huizenfabriek van aannemer Plegt-Vos, kunnen we snel woningen realiseren. De nieuwe huurders van deze woningen wonen straks op een mooi plekje in Stadshagen.”

Rijk van groen en water

Breezicht is een buurt met een grote hoeveelheid groen en water. Naast de bouw van de Milliger-inham wordt ook gewerkt aan het vormgeven en inrichten van de natuur. Zo vind je in het zesde en laatste buurtschap Kragge – dat ten oosten van Reede ligt en waar dit najaar ook wordt gestart met woningbouw – een nieuwe oeverzwaluwwand. In het volgende broedseizoen kunnen oeverzwaluwen gebruik maken van deze betonnen muur met gaten om te broeden.

Wanneer de woningen van SWZ klaar zijn, worden ze verhuurd via De Woningzoeker. Meer informatie over het project is te vinden op de website van SWZ.

Benieuwd naar de voortgang van de bouw in Breezicht? Ieder half jaar wordt een video gemaakt met timelapse- en dronebeelden.

Foto’s: Frans Paalman

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!