Feestelijk startsein bouw 49 woningen in Reede

vrijdag 8 december 2023
Feestelijk startsein bouw 49 woningen in Reede

Donderdagmiddag heeft wethouder Monique Schuttenbeld het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 49 woningen in buurtschap Reede in Breezicht. Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft vrijwel alle woningen verkocht in de eerste fase van in totaal 115 woningen in nieuwbouwplan Reede in Stadshagen. TVA Architecten ontwierp de woningen die door Schutte Bouw worden gerealiseerd. Naar verwachting is de oplevering vanaf het vierde kwartaal van 2024.

Met de onthulling van een spectaculaire ijssculptuur gaf wethouder Monique Schuttenbeld een winters startsein voorde bouw, bijgestaan door Mireille Jeurnink (VanWonen) en Paul Dijkman (Schutte bouw & ontwikkeling). Na deze officiële start van de bouw was er gelegenheid voor alle aanwezige toekomstige bewoners om met elkaar kennis te maken en de eerste ervaringen te delen. De wethouder feliciteerde de bewoners met hun nieuwbouwwoning: “Als gemeente Zwolle zijn we blij dat opnieuw een groep bewoners in Breezicht een mooie en duurzame woning heeft gevonden, in een groene, waterrijke en goed bereikbare omgeving. De woningen dragen bij aan dewoningbouwopgave die we als gemeente hebben.”

Reede: groen en waterrijk wonen

Breezicht ligt aan de groene kant van Stadshagen, naast de Milligerplas. In Breezicht worden circa 1.140 woningen ontwikkeld, verdeeld over zes buurtschappen. In buurtschap Reede – in het noorden van Breezicht – komt een mix van rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling, is trots: “Reede heeft een tuindorpachtige opzet, waar levendigheid en natuur elkaar ontmoeten. Hier voegen we in totaal 115 energieneutrale woningen toe. Mooi gelegen langs de Milligerplas is het hier straks heerlijk, comfortabel en gezond wonen en leven.”

Klimaatbestendige buurt

Breezicht wordt een energiezuinige en klimaatbestendige buurt. Zo wordt de elektriciteit voor de openbare ruimte opgewekt met zoninstallaties. En als het regent, wordt overtollig water via watergangen, wadi’s en groenzones naar een centrale waterpartij geleid. Deze ‘waterbuffer’ vormt een reserve voor perioden van droogte en hittegolven. Paul Dijkman, Directeur Schutte bouw & ontwikkeling: “Ik ben er trots op dat we deze nieuwe buurt mogen realiseren. De architectuur is geïnspireerd op de tuindorpen uit de vorige eeuw. Reede wordt een gemoedelijk en groen buurtje met eigentijdse architectuuren duurzame materialen. Daarbij is er aandacht voor de natuur: zo voorzien we de woningen van nestkasten voor vleermuizen en zwaluwen.’

Nog enkele woningen beschikbaar

Er zijn nog enkele rijwoningen in fase 1 beschikbaar. Daarnaast is de voorverkoop voor fase 2 in Reede gestart. Hier komen 66 woningen in diverse types en prijsklassen. Meer informatie en aanmelden kan via www.woneninbreezichtnoord.nl.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!