Start verkoop 21 kavels in buurtschap Kragge

woensdag 13 december 2023
Start verkoop 21 kavels in buurtschap Kragge

De gemeente Zwolle is vandaag gestart met de verkoop van 21 kavels in Kragge, een buurtschap in Breezicht (Stadshagen). Het betreft kavels voor 7 vrijstaande woningen en 14 twee-onder-één-kapwoningen.

Buurtschap Kragge ligt aan de Milligerplas en bestaat volledig uit vrije kavels, waarop mensen hun droomhuis kunnen bouwen. De 21 kavels variëren in grootte van 401 tot 802 m2. De prijzen liggen tussen de €215.000,- en €450.000,- kosten koper, inclusief btw.

Wonen in Breezicht
Breezicht ligt aan de groene rand van Stadshagen: tussen het weidse polderlandschap in het noorden van Zwolle en de rest van Stadshagen in. In Breezicht komen in totaal ongeveer 1.140 woningen te staan, verdeeld over zes buurtschappen. Elk buurtschap heeft een eigen identiteit. Tegelijkertijd zie je overal het groen en het water dat karakteristiek is voor Breezicht. Daardoor vormen de buurtschappen samen één geheel. Verschillende wandel- en fietsroutes verbinden de buurtschappen met elkaar. En waar je ook bent in Breezicht, de Milligerplas is altijd dichtbij. 

Landschap met schiereilanden
Woningen die verscholen liggen tussen water, natuurlijke oevers en rietzones: buurtschap Kragge is een landschap op zich. Kragge bestaat volledig uit vrije kavels, die verdeeld zijn over drie schiereilanden die je kunt bereiken via landelijke woonstraten. De 21 kavels die in verkoop gaan, liggen op het linker – meest westelijke – schiereiland. Diverse woningen grenzen hier met hun tuin aan het water. 

Modern en duurzaam
De uitgangspunten voor de architectuur en de tuinen van deze kavels zijn eenvoudig maar wel uitgesproken, geïnspireerd op het landschap. Overkoepelende thema’s zijn ‘natuurlijk wonen’, ‘verscholen in het landschap’ en ‘onder de kap’. Materialen en kleuren passen bij het landschap: de lucht, het water, de beplanting en de seizoenen. Bij het ontwerp van de woning en keuze voor materialen spelen de natuurlijke uitstraling, circulariteit en natuurinclusiviteit een leidende rol.

Interesse?
Voor de kavels in Kragge is het bouwen met een architect verplicht. In de verkoopbrochure van de kavels voor Kragge staan de bebouwingsrichtlijnen, randvoorwaarden en verdere uitgangspunten die gelden voor deze kavels. Op woensdagavond 17 januari 2024 wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd in Grand Café Milligers.

Een medebouwer ontmoeten?
Voor de kavels voor twee-onder-één-kapwoningen kun je je individueel of als duo – samen met een medebouwer – inschrijven. Belangrijk om te weten: duo’s hebben voorrang bij de loting. Om je te helpen een medebouwer te vinden, organiseren we daarom tijdens de inloopbijeenkomst een speciaal moment hiervoor. Vanaf 20.00 uur kunnen geïnteresseerden op laagdrempelige wijze met elkaar kennismaken. 

Belangrijke data en tijden
Wil je meer weten over deze kavels? Houd dan de volgende data in de gaten:

  • Woensdag 13 december 2023: Start verkoop
  • Woensdag 17 januari 2024 (19.30 – 21.00 uur): Inloopbijeenkomst in Grand Café Milligers (Milligerlaan 2, Zwolle); informatie over de kavels en de randvoorwaarden
    Speciaal vanaf 20.00 uur: Ontmoet een medebouwer – Mogelijkheid om op laagdrempelige wijze kennis te maken met een mogelijke medebouwer.
  • Dinsdag 6 februari 2024 (16.00 uur): Sluiting inschrijving kavels 
  • Woensdag 7 februari 2024 (15.00 uur): Loting kavels

Meld je aan voor de bijeenkomst door een email te sturen naar ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl. Hier kun je ook aangeven of je graag een mogelijke medebouwer wil ontmoeten vanaf 20.00 uur. Het inschrijfformulier voor de kavels is te vinden op de website www.zwolle.nl/kavels.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!