VVD verbijsterd over uitblijven bypass rotonde

woensdag 27 maart 2024
VVD verbijsterd over uitblijven bypass rotonde

De verkeerssituatie in Stadshagen blijft een doorn in het oog van de inwoners van Stadshagen. Ondanks beloftes van de gemeente om de verkeersdoorstroming te verbeteren, blijven bewoners dagelijks vastzitten in files. De VVD-fractie eist nu dringende actie van het gemeentebestuur om de langdurige problemen aan te pakken.

De kern van de kwestie ligt bij de rotonde Eli Heimanslaan. Het gemeentebestuur had eerder beloofd hier verbeteringen aan te brengen, maar komt nu terug op deze toezegging. Maandagavond stemden alleen de VVD en Swollwacht tegen het voorstel om geen bypass meer te plaatsen.

Klap in het gezicht
De VVD-fractie is boos over het voorstel van het college om de geplande bypass te schrappen, ondanks eerdere positieve reacties van betrokkenen. Dit besluit wordt gezien als een klap in het gezicht van de bewoners van Stadshagen, die al te lang wachten op concrete verbeteringen. “Stadshagen moet bereikbaar zijn voor zowel fiets als auto, maar de realiteit is anders,” aldus een woordvoerder van de VVD-fractie Niels Tol. “Al jaren wordt beloofd om de rotonde Eli Heimanslaan aan te pakken. Nu besluit de wethouder om alles te schrappen, zonder dat er een alternatief is. Dit is onacceptabel.”

Te hard gereden
De VVD benadrukt dat de verkeerssituatie in Stadshagen snel moet verbeteren. Niels Tol: “Op de Jac. P. Thijsselaan wordt veel te hard gereden. Bewoners hebben een mooi plan gemaakt om de weg opnieuw in te richten, maar ook dit wordt uitgesteld. Het is tijd voor actie, niet voor vertragingstactieken.” De VVD blijft aandacht hebben voor het aanpakken van onveilige kruisingen en het verbeteren van de doorstroming. Niels Tol: “We roepen het gemeentebestuur op om meer te investeren in het aanpakken van deze knelpunten. De tijd van treuzelen is voorbij.”   

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!