Toch geen bypass in rotonde Eli Heimanslaan

dinsdag 19 maart 2024
Toch geen bypass in rotonde Eli Heimanslaan

Ondanks een eerder besluit door de gemeenteraad, komt er toch geen bypass in de rotonde van de Eli Heimanslaan in Stadshagen. Volgens het gemeentebestuur is de aanleg te duur. Bovendien zou het niet meer nodig zijn: mensen werken tegenwoordig vaker thuis, waardoor er minder autoverkeer is.

Dit staat in een brief die de gemeente afgelopen week aan omwonenden heeft gestuurd. De bypass was bedoeld om met name in de ochtendspits de verkeersdrukte te dempen. Autoverkeer vanuit de Eli Heimanslaan zou dan direct rechtsaf de Stadshagenallee op kunnen draaien, zonder de rotonde op te hoeven. De fietsoversteek zou verplaatsen naar de overzijde.

Nieuw onderzoek
Nieuw onderzoek laat volgens de gemeente echter zien dat de bypass niet meer nodig is om wachttijden van autogebruikers te verminderen. Daarnaast zou de bypass voetgangers en fietsers benadelen. Bovendien vraagt de aanleg van de bypass fors meer budget.

Sportlaan
De kruising met de Sportlaan wordt wel aangepakt, om de verkeersveiligheid te verbeteren. De gemeente wil daarnaast in overleg met bewoners kijken naar andere maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Het voorstel wordt volgende week in de gemeenteraad besproken.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!