Nieuwe fietsbrug langs Kamperlijntje

vrijdag 11 maart 2011

Alle fietsers uit Stadshagen die elke dag met het zweet op de rug de hoge Westenholtebrug op fietsen, krijgen het straks iets makkelijker. Parallel aan het Kamperlijntje komt een fietsbrug over de Blaloweg. Door de komst van de nieuwe fietsbrug hoeven fietsers uit Stadshagen maar eenmaal een hoogteverschil te overbruggen en kunnen daarna ‘op niveau’ de Blaloweg, het Zwolle-IJsselkanaal en de kruising Westenholterallee-Hasselterweg passeren.

De fietser uit Stadshagen is op aangewezen op één van de drie bruggen om zo het Zwarte Water te passeren en richting Zwolle-Centrum te fietsen; via de Mastenbroekerbrug, de Twistvlietbrug of de Westenholtebrug. Juist de Westenholtebrug staat onder fietsers bekend als de meest adembenemende. Letterlijk.

Om het de fietsers iets makkelijker te maken komt er een nieuwe fietsbrug parallel aan het Kamperlijntje over de Blaloweg. De fietsbrug vormt straks een belangrijke schakel in de fietssnelweg tussen Zwolle en Kampen. Ook voor de doorstroming van het autoverkeer op de Blaloweg is de verhoogde fietsroute een uitkomst. Hoe deze brug er uit ziet en wanneer hij gerealiseerd wordt is onduidelijk. Het is onderdeel van de laatste fase van het project Hoofdinfrastructuur Stadshagen – de HIS –  waar de gemeente 15,2 miljoen voor uittrekt. Deze laatste fase moet de komende jaren gerealiseerd gaan worden.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!