Brand verwoest terrasoverkapping aan Maanmos

woensdag 15 mei 2024
Brand verwoest terrasoverkapping aan Maanmos

Een terrasoverkapping achter een woning aan de Maanmos is woensdag door brand verwoest. Ook schuttingen, een schuur en de zonnewering van de woning liepen flinke brandschade op. Niemand raakte gewond.

Rond 17.30 uur laaiden de vlammen hoog op achter de woning. Ook was er een dikke zwarte rookwolk te zien. De bevelvoerder van een aanrijdend blusvoertuig schaalde, na het zien van de rookkolom, op naar middelbrand.

Op de meldkamer kwamen ondertussen meerdere paniekerige telefoontjes over een woningbrand binnen. Een extra blusvoertuig en hoogwerker van brandweer Zwolle werden samen met een watertankwagen van brandweer Hasselt naar Stadshagen gestuurd.

Het bleek uiteindelijk te gaan om een overkapping in de achtertuin van een woning. Tegen 18.00 uurgaf de brandweer het sein brand meester. Een medewerker van stichting Salvage ondersteunt de bewoners met de afhandeling van de schade.

Tekst en foto’s: Peter Denekamp

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!