Stadshagen heeft Zwolse primeur met triathlon

zondag 13 maart 2011 1 reactie

Alle sportievelingen kunnen er weer een datum in hun agenda bij schrijven. Op zaterdag 10 september 2011 vindt de eerste Zwolse triathlon plaats rond de Milligerplas in Stadshagen. De deelnemers beginnen met 500 meter zwemmen in de Milligerplas, waarna er 20 kilometer wordt gefietst in twee rondes door de polder naar Hasselt en over de dijk weer terug. Afsluitend zullen de deelnemers een looproute van 5 kilometer afleggen door de wijk Stadshagen.

De triathlon wordt op initiatief van de thiatlonvereniging Triade georganiseerd en wordt op zaterdag 10 september 2011 tussen 11.00 en 14.00 uur gehouden. Een aantal leden van de vereniging heeft vorig jaar het parcours  getest. Dat was de deelnemers zo goed bevallen, dat zij dit jaar een officiële triathlon organiseren. Het aantal deelnemers dat dit jaar mee kan doen is maximaal 100. Wil je meedoen, dan is het zaak je snel op te geven. Het Strandhuis Milligerplas wordt als kleedkamer beschikbaar gesteld.

Parcours
Het fietsparcours gaat over de volgende wegen (vanaf 11.00 uur zijn deze wegen ook afgesloten):
Milligerlaan, Werkerlaan (tussen Waterlelie en Hanzeweg (Hasselt)), Ruimzichtweg (Hasselterdijk tot viaduct Stadshagenallee), Randweg (weg in Hasselt) , Zwolsedijk, Hasselterdijk en Ruimzichtweg .

Het loopparcours gaat over de volgende wegen (vanaf 11.30 uur zijn deze wegen ook afgesloten):
Dotterbloem ( Matterbies tot Fonteinkruid), Fonteinkruid, Lisdodde (kade), Waterlelie

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.ntbinschrijvingen.nl. Voor meer informatie over de triathlon: www.triathlonzwolle.nl.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!