CSV’28 na 35 jaar weer kampioen

zondag 26 mei 2024
CSV’28 na 35 jaar weer kampioen

Het eerste elftal van voetbalvereniging CSV’28 uit Stadshagen is zaterdag kampioen geworden. De club won met 0-6 bij BAS in Biddinghuizen, en promoveerde daarmee naar de derde klasse. Met de vele meegereisde supporters was het meteen groot feest. Bij terugkomt in Stadshagen werden de kampioenen onthaald met veel vuurwerk.

Verslag door Geert Weggemans

CSV moest winnen om kampioen te worden en ging er dus vol voor. In de dertiende minuut was het raak: Jay Frederiks nam een corner, Tristan Kerkhof kwam met een afzwaaiend schot en deze werd ingekopt door Davio van Leeuwen, 0-1. In de 16e minuut Jacco kwam Bruggeman op links kappen draaien en voorzet op Diek Hakstege, die de bal in de verre hoek kopte, 0-2.

Heerlijk die ontlading, CSV ging de goede kant op. In de 27e minuut weer Jacco Bruggeman op links die Diek Hakstege aanspeelde en hij de bal hoog voorzette op Sam Weggemans en met een volley de 0-3 op zijn naam zette. Niet veel later in de 30ste minuut, aanval over rechts Sam Weggemans die de bal voorzette en de baluiteindelijk voor de voeten kwam van Davio van Leeuwen die met een geplaatst schot de 0-4 voor zijn rekening nam. In de 38e minuut was het weer raak, Jay Frederiks die de bal mee gaf aan Joppe Hakstege die een één-tweetje opzette met Diek Hakstege waarbij Diek vrij voor doel de 0-5 maakte. Dit was tevens de ruststand.

Direct na rust trok CSV verder ten aanval. CSV was echt de bovenliggende partij met prachtig combinatiespel en veel kantwisselingen. In de 56e minuut was het Diek Hakstege die de bal meenam over rechts en met een schot op doel de 0-6 voor zijn rekening nam. Het was toch wel éénrichtingsverkeer, BAS had niet veel te zeggen in deze wedstrijd.

Eindstand 0-6 en dus KAMPIOEN!! Wat een ontlading, veel toeschouwers renden het veld op. Prachtig dit, in een uitwedstrijd met heel veel meegereisde supporters uit Zwolle, 3 extra volle bussen en dan nog de extra auto’s.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!