Voorrangssituatie Twistvlietweg-Hasselterdijk gewijzigd

woensdag 16 maart 2011

Voor fietsers uit de wijk Stadshagen die via de Twistvlietbrug richting het centrum fietsen is het altijd oppassen geblazen op de kruising Twistvlietweg-Hasselterdijk. Het verkeer op de Hasselterdijk heeft daar namelijk voorrang, wat soms gevaarlijke situaties kan opleveren. Daar lijkt nu verandering in te komen. Vanaf 28 maart wordt er aan de weg gewerkt en wordt deze voorrangssituatie gewijzigd. Deze wegwerkzaamheden leveren op zichzelf de nodige overlast op voor het fietsverkeer en rijdt buslijn 1 een aangepaste route. 

Werkzaamheden
Vanaf 28 maart tot 3 juni wordt er aan de weg gewerkt ter plaatse van de Bandijklaan – Twistvlietweg en wordt de voorrangssituatie ter hoogte van de Hasselterdijk gewijzigd. Daarnaast wordt er een poller ter hoogte van de kruising Bandijklaan – Twistvlietweg geplaatst. Stadslijn 1 van Syntus rijdt een aangepaste route. Hiervoor worden de bushaltes aan de Bandijklaan en Twisvlietweg tijdelijk verplaatst naar de Frankhuizerallee en Hasselterdijk.


Voorrang
Verschillende fietsers hadden bij de voltooiing van de Twistvlietbrug al gedacht dat het verkeer vanaf de brug voorrang zou krijgen ten opzichte van het verkeer dat parallel langs het Zwarte Water rijdt. Er steken namelijk meer verkeersdeelnemers over, waaronder veel kwetsbare fietsers, dan er verkeer voorrang heeft op de voorrangsweg. Dit lijkt nu alsnog te veranderen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!