Dit lees je in de zomereditie van het StadshagenNieuws Magazine

woensdag 3 juli 2024
Dit lees je in de zomereditie van het StadshagenNieuws Magazine

Afgelopen week is in heel Stadshagen en omgeving weer het StadshagenNieuws Magazine bezorgd. We brengen achtergrondverhalen uit onze wijk, naast het actuele nieuws op deze site. In deze zomereditie buurttuin De Wilde Wetering, buiten sporten bij Overcoming Obstacles en indrukwekkende foto’s van het noorderlicht boven Stadshagen.

De Wilde Wetering

Begin 2023 startten Wouter van der Wal en Carine Huisman ‘Buurttuin de Verbinding’, een school- en buurttuin naast Kindcentrum de Paperclip. Een tuin waar buurtbewoners en kinderen van de basisschool elkaar kunnen ontmoeten. Nu de gemeente andere plannen heeft met de grond, moet het project op deze locatie stoppen. Gelukkig is er op steenworp afstand een nieuwe plek gevonden: buurttuin ‘De Wilde Wetering’. Je leest het interview op pagina’s 36-37.

Overcoming Obstacles

Met plezier klimmen, klauteren en aan balken hangen. Terwijl je ondertussen sterker wordt, fysiek en mentaal. Dat is wat mensen bij Overcoming Obstacles doen. Drie jaar geleden is er een mooie survivalrunbaan gebouwd rondom de sportvelden van korfbalvereniging Sparta. En inmiddels sporten zo’n 500 mensen, van jong tot oud(er) hier elke week. Je leest het interview op pagina’s 48-49.

Noorderlicht

Normaal gesproken tref je in het holst van de nacht geen inwoners van Stadshagen meer aan op de dijk pal langs de Mastenbroekerpolder. Maar deze nacht is anders. Op social media gonst het van de berichten dat het noorderlicht te zien is, het beste op donkere plekken. En aan duister geen gebrek aan de rand van Stadshagen. En dus is het druk, erg druk zelfs. Je leest het op pagina 7.

Daarnaast veel aandacht voor wonen, ondernemen, zorg en gezin. Specialisten geven antwoord op vragen van lezers. Ook weer de columns van het Verloskundig Huys en MOOR Kids kinderfysiotherapie.

Niet ontvangen? Laat het weten!

Het StadshagenNieuws Magazine is eind juni 2024 gratis huis-aan-huis verspreid in Stadshagen en omgeving. Heb je het magazine niet ontvangen? Stuur ons even een bericht, we horen dat graag. Let op: zit er een ‘nee-nee’ sticker op de brievenbus zit, mogen we daar helaas niet bezorgen. Een exemplaar van het magazine kan ook gratis afgehaald worden in het Cultuurhuis (zolang de voorraad strekt).

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!