Grote verkeershinder Havezathenallee tot 2012 (update)

woensdag 11 mei 2011 8 reacties

Eén van de grote verkeersaders van Stadshagen, de Havenzathenallee, ondervindt vanaf 23 mei 2011 grote verkeershinder in verband met asfalteringswerkzaamheden. De werkzaamheden aan de gehele Havezathenallee worden gefaseerd uitgevoerd en duren naar verwachting tot en met mei 2012. Tijdens fase 1 is de weg ter hoogte van de Belvederelaan afgesloten en moet het verkeer omrijden via de Hasselterweg.

Voor de wijkdelen Havezathepark, Werkerhoven, Carré, Werkerbrink en Breecamp-Oost vormt de Havezathenallee de doorgaande route richting het winkelcentrum van Stadshagen. De werkzaamheden aan de weg zullen daarom voor veel bewoners van deze wijkdelen gevolgen hebben voor de bereikbaarheid. De werkzaamheden van fase 1 duren tot 24 juni 2011.

De Havezathenallee krijgt, net als de Frankhuizerallee en de Belvédèrelaan, een middengeleider en geluidsreducerend asfalt. De middengeleider scheidt de weg in twee rijstroken en heeft als doel de snelheid van het autoverkeer te verminderen. De weg wordt daarmee verkeersveiliger.  Omwonenden van de Havezathenallee ontvangen rond dit weekend van de gemeente een brief met informatie over de werkzaamheden. De gemeente Zwolle heeft sinds donderdag een speciale website geopend met meer informatie over de werkzaamheden aan de Havezathenallee: http://www.zwolle.nl/web/show/id=369685

Fase 1: Bron: www.zwolle.nl

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

8 reacties op 'Grote verkeershinder Havezathenallee tot 2012 (update)' »

 • Bewoner schreef:

  Fijn! Helemaal omrijden?? Gooi die knip open, wat een ellende!

 • moeder schreef:

  idd gooi die knip open moet waarschijnlijk nu in de ochtend helemaal om stadshagen heen gaan rijden(kan niet op de fiets ivm mijn werk) om mijn kind naar de vlieger te brengen pfffff
  ben benieuwd wat voor oplossing ze gaan bedenken hiervoor

 • Hans G schreef:

  dit is een voorteken dat de knip er in blijft anders zouden deze kosten en het werk niet gemaakt en gedaan worden,prima beslissing en een mooi voorteken.KEEP DE KNIP ALIVE

 • Marco schreef:

  Alle “berekeningen” die bij de knipdiscussie moesten aantonen dat het omrijden om met de auto van het ene wijkdeel in het andere te komen heus wel meevalt, kunnen in ieder geval voor een jaar in de prullenbak.

  “Slim” van de gemeente om de discussie over de knip en deze aankondiging van werkzaamheden gefaseerd te brengen. De samenloop was op het gemeentehuis echt wel eerder bekend.

  Ik ben niet tegen de knip, maar nu wordt het omrijden echt te gortig. De parkeergarage opengooien voor de komende twaalf maanden? Ik zeg: doen!

 • Hans G schreef:

  @ Marco ,NIET opengooien, gewoon wennen aan het iedee en niet iemand incl. jezelf blij maken met de zogenaamde dooie mus.De knip is er en blijft er.KEEP DE KNIP ALIVE

 • Gerrrit01 schreef:

  Ik snap echt niet waarom het een jaar moet duren :(
  Waardeloos!!!

 • Willem Sebel schreef:

  Ik ben bewoner van de Oldruitenborghstraat, wij hebben dus waarschijnlijk het langst last van deze werkzaamheden samen met alle bewoners van Werkeren, gelukkig ben ik in het bezit van een auto, zodat ik droog/warm/koel naar het winkelcentrum kan rijden !

  Mensen kom op en houd eens op te zeuren over dat halve uurtje per dag !!

 • MM schreef:

  @ Willem: ,5 uur pd x 5 werkdagen = 2,5pw x 40weken = 100 uur = 12 werkdagen. Dan klinkt het toch ineens wel anders he?

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!