Gemeente zwicht voor klachten tweede ‘knip’

maandag 18 juli 2011 10 reacties

Stadshagen krijgt tijdelijk een extra omleidingsroute vanwege de wegwerkzaamheden aan de Havezathenallee. De gemeente verwacht dat een extra doorgang voor wijkverkeer de overlast rond de wegwerkzaamheden terugdringt. Naast klachten van automobilisten geven ook ondernemers in Winkelcentrum Stadshagen aan dat zij door de werkzaamheden minder klandizie trekken. De omleidingsroute over de Nijenhuislaan wordt beperkt opengesteld om overlast bij omwonenden van de route te voorkomen.

De nieuwe omleidingsroute wordt vrijdag 22 juli in gebruik genomen, uiterlijk tot en met september. Dan zijn de werkzaamheden aan de Havezathenallee zover gevorderd dat de extra route niet meer ingezet kan worden. De extra omleidingsroute wordt ook alleen ingezet op de tijden waarop de overlast voor automobilisten en ondernemers in winkelcentrum Stadshagen onevenredig is. De route is geopend op vrijdagen van 16.00-21.30 uur en op zaterdagen van 8.00-21.30 uur.

Klachten wegnemen
Zwolle probeert bij wegwerkzaamheden in de gemeente voldoende en duidelijke omleidingsroutes aan te bieden. Soms blijkt gedurende de werkzaamheden dat er desondanks toch overlast ontstaat die groter is dan gedacht. Dat is nu het geval rond de Havezathenallee. Naast klachten van automobilisten geven ook ondernemers in Winkelcentrum Stadshagen aan dat zij door de werkzaamheden minder klandizie trekken. De gemeente heeft daarop bekeken of een extra omleidingsroute (een deel van) de klachten weg kan nemen. Dat kan, via de Nijenhuislaan. Om te voorkomen dat aanwonenden van de nieuwe omleidingsroute teveel verkeer voor hun woning ervaren, heeft de gemeente bepaald dat de Nijenhuislaan alleen open wordt gesteld op momenten dat er meer (winkel)verkeer is. Dat is op vrijdagnamiddag en -avond en op zaterdag.

Zodra de situatie rond de Havezathenallee daartoe noopt, naar verwachting in oktober, wordt de extra omleidingsroute weer opgeheven.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!