Duurzaam zwembad Stadshagen eind 2012 open

zondag 24 juli 2011 2 reacties

Een groot zwembad wordt het niet, beaamt Jelle Rozema, eigenaar van Aqua Concepts en toekomstig eigenaar van het nog te bouwen zwembad van Stadshagen. Eind 2012 moet het klaar zijn en dan hoeven de inwoners van Stadshagen niet meer grote afstanden af te leggen voor overdekt zwemwater. “Het zwembad is vooral bedoeld voor doelgroep- en leszwemmen voor inwoners van Stadshagen”, aldus Rozema in een interview met Stadshagennieuws. “En het is ook nog duurzaam”

Zonder particulier initiatief was het zwembad in Stadshagen er niet gekomen. “In het zwembadenplan van Zwolle stond niets over plannen in de wijk Stadshagen, terwijl er wel heel veel mensen wonen”. Rozema, die ook directeur van Akwaak is, zag z’n kans schoon en ging in gesprek met de gemeente Zwolle over een particulier initiatief voor een zwembad in Stadshagen. “De gemeente had direct interesse”.

Omdat het zwembad zonder overheidsgeld moet runnen zal het niet groot worden en zal er ook weinig ruimte zijn voor recreatief zwemmen. “Dat is verlieslijdend, blijkt uit zwembaden die door overheden gesubsidieerd worden”, aldus Rozema. Er zal mogelijk op de zondagmiddag wel ruimte zijn voor recreatief zwemmen, maar voor hooguit tien tot vijftien gezinnen. Ook uit oogpunt van de veiligheid. Het zwembad zal vooral dienen voor doelgroepenzwemmen. Bijvoorbeeld zwemmen met een fysiotherapeutische achtergrond, schoolzwemmen, sportzwemmen, enzovoorts.

Bijzonder aan het zwembad is dat het duurzaam wordt gestookt door een biomassacentrale van BeGreen Energy. Die wordt in het pand geintegreerd. Ook zal er ruimte zijn voor faciliteiten zoals een fysiotherapeut, horeca of een kapper. Zodra de bouwvergunning rond is, zal er worden begonnen met de bouw van het zwembad.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!