Plastic afval vanaf oktober huis-aan-huis gehaald

zaterdag 6 augustus 2011 9 reacties

Plastic afval, zoals verpakkingen, worden vanaf oktober huis-aan-huis gehaald door de ROVA. Daarvoor krijgen de inwoners van Stadshagen een extra minicontainer die zijn éénmaal per maand aan de weg kunnen zetten. Dat heeft de gemeente Zwolle zaterdag in een brief aan de inwoners van Stadshagen laten weten. Nu nog kan het plastic naar afvalcontainers verspreid in de wijk worden gebracht, maar dat levert veel minder gescheiden afval op (elf kilo) dan wanneer het huis-aan-huis wordt gehaald (zestig kilo). 

Jongeren halen plastic op
De gemeente start het project in samenwerking  met de ROVA waarbij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen het plasticvuil op te halen. Zo wil de gemeente naast een duurzame en afvalloze samenleving ook werken aan de sociale duurzaamheid. De jongeren worden opgeleid en in Stadshagen ingezet bij de inzameling van de plasticverpakkingen. Daarbij leren ze ook voor hun vrachtwagenrijbewijs. Doorlopen de jongeren de opleiding van een jaar goed, dat krijgt een deel van de jongeren een vast contract bij de ROVA.

In september krijgen de inwoners van Stadshagen een brief van de ROVA met meer informatie over het inzamelen van het plastic, dat inzameldata en wanneer de containers arriveren.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!