Tweede editie Stadshagen Run op komst

vrijdag 4 september 2009

Stichting Loopsport Zwolle (SLZ) organiseert in Stadshagen op 10 oktober 2009 de tweede editie van Stadshagen Run. Lopers kunnen zich aanmelden voor een 5 of 10 km. Nieuw is dit jaar dat er ook een Kids Run georganiseerd wordt. Het voorzitters duo Eric Lieben en Geert Tjarks denken dit jaar veel lopers te kunnen verwelkomen tijdens de tweede Stadshagen Run.

Ingezonden artikel, door: Harry Bartelds

Het voorzitters duo Eric Lieben (l) en Geert Tjarks (r) bespreken de limiet voor de Stadshagen Run 2009 (Foto: Freddy ter Beek)

Voor Stadshagen Door Stadshagen
“De Stadshagense lopers van SLZ vinden het leuk iets te organiseren in Stadshagen”, zegt de ene helft van het voorzitters duo Eric Lieben. “Hierin worden deze enthousiaste hardlopers van harte ondersteund door het bestuur van SLZ ” vult de andere helft van het duo Geert Tjarks aan. “Stadshagen is een relatief jonge wijk met veel inwoners. ” met veel bezieling voor de Stadshagen Run vertelt Eric Lieben verder, “Stadshagen is een dynamische wijk. Het is goed voor de wijk dat er jaarlijks terugkerende evenementen zijn zoals de Stadshagen Run. SLZ heeft de ambitie dit evenement jaarlijks te organiseren. ” Geert Tjarks vult aan: “ We blijven door Stadshagen lopen maar verwachten de route in 2010 al te moeten aanpassen omdat dan de huidige route wel vol zal zijn. We verwachten dat we door ons eigen succes moeten gaan uitkijken naar een route waar meer deelnemers kunnen lopen”

Kom in beweging!
Binnen stichting loopsport Zwolle wordt sporten belangrijk gevonden. Beweging draagt bij aan gezondheid. Bij SLZ kiest men voor hardlopen, eigenlijk maakt het niet uit wat mensen doen, als ze maar in beweging komen. Kom in beweging is ook een motto van de Hoofdsponsors van de Stadshagen Run, Sportservice Zwolle en Kroek & Partners. Sportservice Zwolle richt zich op kinderen, jongeren in Zwolle en wil zoveel mogelijk kinderen in beweging krijgen. Kroek & Partners, is een uitzendbureau voor werken in de jeugdzorg. Eén van de projecten van Kroek & Partners richt zich op jongeren die buiten de boot vallen, doordat ze bijvoorbeeld geen werk hebben. Het bureau probeert op allerlei manieren de jongeren in beweging te krijgen.

Kids Run
De Stadshagen Run opent dit jaar met een Kids Run van ongeveer 1 kilometer. Iedereen tussen de 8 en 13 jaar kan meedoen. In de voorbije maand augustus is er een pr actie geweest gericht op de basisscholen in Stadshagen, Westenholte en Holtenbroek. De start van de Kids Run is om 10.30 uur. “Een gedeelte van het inschrijfgeld van de Stadshagen Kids Run 2009, gaat naar Jeugd Sport Fonds.” zegt Geert Tjarks. “ Ieder kind dient de kans te krijgen te sporten. Dit is het motto van het Jeugd Sport Fonds. Maar sporten kost geld. Voor veel ouders is dit geen probleem, maar voor veel anderen een enorme drempel. Als het over sporten gaat biedt het Jeugdsportfonds een extra kans. Het Jeugdsportfonds Zwolle biedt namelijk kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen de mogelijkheid lid te worden van een Zwolse sportvereniging.” vervolgd de bevlogen voorzitter van de Stadshagen Run 2009
Meer weten over het jeugdsport fonds? Kijk voor informatie op www.jeugdsportfonds.nl

Inschrijven.
Eric Lieben over de inschrijving: “ Wij adviseren de deelnemers zoveel mogelijk in te schrijven via www.inschrijven.nl. De inschrijving voor de 5 of 10 kilometer kost 5 euro (voorinschrijving) Inschrijving op de dag zelf kost 6 euro. Inschrijving is mogelijk tot 30 minuten voor de start. Inschrijving voor de Kids Run (ongeveer 1 km ) kost 2,50 euro”
Stichting loopsport Zwolle is qua lopen actief in de wijken Westenholte, Stadshagen en in de bossen tussen Hattem en Heerde. Een recreatieve loopgroep waar zo’n 150 lopers wekelijks lopen en die uit alle wijken van Zwolle maar ook uit de omliggende plaatsen komen. Mocht je belangstelling hebben, neem dan eens een kijkje op www.loopsportzwolle.nl en op www.stadshagenrun.nl

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!