Goederenspoor Voorst wijkt voor nieuwe tramlijn

vrijdag 4 september 2009 1 reactie

Het goederenspoor dat de wegen van bedrijventerrein Voorst doorsnijdt, gaat verdwijnen. Dat heeft de gemeente Zwolle besloten. Het bedrijventerrein gaat de komende jaren flink op de schop. Zo verschijnt er in het gebied een tramstation aan het spoor van het Kamperlijntje. Deze lijn gaat in de nabije toekomst dienen als tramlijn, met haltes in twee delen van Stadshagen. Door de verbeterde infrastructuur kunnen scholieren of werknemers makkelijker naar het centrum of Voorst reizen.

De spoorlijnen in Voorst zitten nu ook de uitbreidingsm0gelijkheid van enkele percelen in de weg. In Voorst is ruimte voor meer grootschalige bedrijven en onderwijs. Recent liet de Gereformeerde Hogeschool weten nieuwbouw te overwegen in Voorst. De gemeente Zwolle heeft ProRail verzocht de sporen te verwijderen. Het spoor is eigendom van ProRail, maar de gemeente Zwolle bezit de grond onder de rails.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!