D66: deel Stadshagen op in kleinere wijken

zondag 29 november 2009

De Zwolse afdeling van de D66 wil de wijken Stadshagen en Zwolle-Zuid opdelen in kleinere wijken. Dat blijkt uit het verkiezingsprogramma van de partij. De partij ziet in plaats van twee grote wijken,  met elk vele tienduizenden inwoners, liever kleine leefbare wijken. De partij wil daarbij streven naar een sterkere eigen wijkidentiteit. Stadshagen blijft ondanks een economische recessie nog steeds groeien en kent al enkele wijkdelen, zoals Werkeren, Werkerhoven en het nog aan te leggen Breecamp.

Subwijken
Stadshagen wordt gekenmerkt als een grote Vinex-wijk, een eenheidsworst van nieuwbouwwoningen. Toch ontstaan er door infrastructureel ingrijpen en voortschrijdende inzichten in ruimtelijke ordening al kleine subwijken in Stadshagen. Daarbij valt te denken aan Werkerhoven en het straks te bouwen Breecamp, dat zich onderscheidt door onder meer de ruimtelijke opzet.

Peilingen
D66 wil dat de grote, massale wijken in Zwolle opgeknipt worden in kleinere wijkjes waar ook een eigen wijkbudget voor moet komen. Daardoor wordt de leefbaarheid en de sociale cohesie volgens de partij vergroot. D66 scoort in de landelijke peilingen momenteel goed. De gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 moeten uiteindelijk blijken welke partij in Zwolle de scepter gaat zwaaien.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!