Hoe moet ‘Tippe aan de IJssel’ er volgens u uitzien?

woensdag 14 september 2011

Hoewel een aantal nieuwe wijkdelen in Stadshagen nog lang niet zijn voltooid, liggen de plannen voor het nieuwste wijkdeel al op de tekentafel: Tippe aan de IJssel. De nieuwe buurt in Stadshagen kenmerkt zich door bijzondere woonstijlen, grote variatie in woningtypes, speelse kromme straatjes, werken aan huis, twee tramhaltes (vanaf 2014) en drie basisscholen. Anders dan bij de ontwikkeling van vorige wijkdelen mogen belangstellenden en toekomstige bewoners dit keer aanschuiven en meedenken bij de ontwikkeling van de buurt. 

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van de Tippe aan de IJssel dat qua dichtheid dichter bebouwd zal worden en qua architectuur een meer stedelijke uitstraling zal krijgen ten opzichte van de andere gebieden in Stadshagen. Het wordt geen buurt met standaard nieuwbouwwoningen, maar één die opvalt door de bijzondere bouwstijlen. Een buurt waar mensen uit verschillende bevolkingsgroepen met plezier wonen en werken en die vorm krijgt in samenspraak met belangstellenden en toekomstige bewoners. Begin deze maand werd al bekend dat er drie nieuwe scholen gebouwd zullen worden in dit wijkdeel. Voor het ontwerp van de drie scholen hebben de drie betrokken onderwijsorganisaties Vivente, Catent en Accretio onlangs een architectenselectie gehouden onder vier architectenbureaus.

Buurtgevoel en aantrekkelijke voor wonen en werken
In Tippe aan de IJssel zullen geen voorspelbare rechte straten met lange woningblokken te vindenzijn, maar speelse, kromme straatjes en een grote mate van variatie in woningtypes, leeftijds- en inkomensgroepen. Er wordt nadrukkelijk ingestoken op het buurtgevoel: hier ken je je buren al voordat je er gaat wonen. Werken aan huis, de aanwezigheid van glasvezel, twee tramhaltes (vanaf 2014), een uitvalsweg vlakbij, bedrijfsvestigingen, drie basisscholen en diverse servicevoorzieningen maken Tippe aan de IJssel tot een aantrekkelijke plek om te wonen en te werken. En dit alles op ongeveer vijf minuten fietsen van de IJssel en tien minuten reizen met de tram naar het centrum.

Denk mee over de ontwikkeling
Was nieuwbouw eerder geen optie voor u? In Tippe aan de IJssel doet de gemeente Zwolle het anders. Deze buurt in Stadshagen is bijzonder omdat de invulling ervan samen met belangstellenden en toekomstige bewoners wordt opgepakt. Een eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 28 september 2011. Als één van de eersten krijgt u de voorlopige plannen te zien, waarna u wordt gevraagd om uw reactie en ideeën. Dit gebeurt in kleine groepen, zodat er ruimte is voor dialoog.

Aanmelden voor bijeenkomst 28 september 2011
Wilt u meedenken over het nieuwe wijkdeel? Klik hier voor het aanmeld formulier van de gemeente Zwolle. U komt terecht op een website van het onderzoeksbureau SmartAgent. U vult daar een korte vragenlijst in. SmartAgent maakt verdere afspraken met u als u wordt uitgenodigd voor de bijeenkomst.

 

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!