Omwonenden ‘Verkeersknip’: blij met besluit

zaterdag 17 september 2011 17 reacties

Omwonenden overhandigen protest aan René de Heer, eerder dit jaar. Foto: www.deknipstadshagen.com

De bewoners van het Veldbeemgras en omliggende straten zijn opgetogen over het besluit om de verkeersknip te behouden. Dat laten de georganiseerde bewoners in een reactie weten. “Het voorstel dat wethouder De Heer naar de gemeenteraad heeft verzonden getuigt van een verstandige kijk op de verkeersproblematiek in de wijk Stadshagen.” De reactie is ondertekend door 66 protesterende bewoners, die eerder al een uitgebreide reactie op het onderzoek van Goudappel Coffeng schreven.

“Achteraf zijn we blij dat de VVD de verkeersknip op de agenda heeft gezet. Hierdoor is er een gedegen onderzoek gekomen. Het rapport van Goudappel Coffeng maakt duidelijk dat niet alleen tijdwinst centraal moet staan. Ook de verkeersveiligheid, het woongenot en de logica van de autostructuur zijn belangrijk. Door dit helder op de rij te zetten is een goede discussie over de verkeersknip ontstaan”, zegt Gosse Klaas Miedema, één van de initiatiefnemers op het Veldbeemdgras.

De bewoners hopen dat de gemeenteraad instemt met het collegevoorstel. Maandag 26 september buigt de gemeenteraad zich over de kwestie. Daarbij is het ook van belang hoe de raadsfractie van de VVD, die tijdens de verkiezingen voor opheffing van de knip was, zich zal opstellen tegenover de eigen wethouder René de Heer.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!