Afgesloten Havezathenallee krijgt verder vorm

maandag 19 september 2011 4 reacties

De Havezathenallee zal menig Stadshagenaar momenteel een doorn in het oog zijn, want door de afgesloten straat wordt er met de auto vaker omgereden dan ooit. De tijdelijke ‘dubbele knip’ die door de gemeente Zwolle versneld wordt aangelegd na klachten uit de wijk over de oorspronkelijke duur van de werkzaamheden (een jaar), begint nu steeds verder vorm te krijgen. Het stuk van het Hoge Huys tot aan het Zonnehuis wordt nu aangepakt. 

Nog even volhouden
De huidige afsluiting van de Buckhorstlaan tot de Nijenhuislaan duurt nog tot circa 21 oktober. Daarna zal ook het laatste deel worden aangepakt. Oorspronkelijk duren de werkzaamheden tot mei 2012, maar de verwachting is dat ze sneller klaar zullen zijn. Vooral de automobilisten in de wijk zullen nog even op hun tanden moeten bijten. Tot die tijd: de gele borden naar het winkelcentrum volgen.

Foto boven: het verhaal van de Havezathenallee in één foto. Foto onder: de afsluiting vanaf de Nijenhuislaan gezien.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

4 reacties op 'Afgesloten Havezathenallee krijgt verder vorm' »

 • Arie schreef:

  Onbegrijpelijk dat de gemeente eventuele alternatieve routes niet open zet. Ik kan dan ook niet begrijpen dat bijvoorbeeld de brug op de kruising Dingshoflaan/Hofstedestraat word vrijgegeven. Als je dan met de gemeente belt kunnen ze alleen maar praten over veiligheid en overlast. Als je dan aangeeft de straat open te stellen maar snelheidsbeperkende maatregelen tref zoals op de Mastenbroekerallee zijn ze ook niet thuis.

  Ik ervaar de gemeente tot nu toe als dwarsliggen en burgertjes pesten.

 • Erik schreef:

  Eens, de gemeente ziet niet in dat ze een enorme imagoschade oplopen met dit soort acties.
  Ze moesten beter inzien dat dit op de lange termijn tegen ze werkt, jammergenoeg is bij mij ook weer de kreet ‘je lijkt wel een ambtenaar’ bevestigt.

 • Ynse schreef:

  En het gevolg van die stomme afsluitingen van alternatieven: de bewoners die niet willen omrijden zetten hun auto voor onze deur neer en wij kunnen gaan wandelen naar onze auto (die tot voor kort gewoon voor onze deur kon staan)…

  Ligt het aan mij, of zie ik nooit meer dan 6 wegenbouwers aan het werk? Geen wonder dat de verbouwing 12 maanden moet duren. Zet er eens 60 man op, dan is het over een maand helemaal klaar!

 • patje schreef:

  Het is te belachelijk voor woorden, laten ze tijdens deze periode de bussluis opengooien, ik woon zelf aan de oude wetering en de extra verkeersoverlast op de mastenbroekerallee “zoals men zegt”
  valt heel erg mee.

  Voor mijn wekelijkse boodschappen moet ik dus helemaal omrijden, wat denk je hoe slecht dat voor het milieu is.

  Ik geloof niet dat een van deze personen die dit bedacht hebben in Stadshagen wonen, en al helemaal niet aan de kant van de Stadshagenallee.
  Het is en blijft een probleem.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!