Leegloop Cultuurhuis zet zich versneld voort

Het Cultuurhuis in Stadshagen komt steeds verder leeg te staan. Kunstencentrum “Muzerie” trekt zich als één van de grootste huurders wegens bezuinigingen terug uit het gebouw.

Nadat de Muzerie eerder al gestopt was zijn met muzieklessen in het Cultuurhuis, vertekken eind dit jaar ook de programmeur en conciërges. Daardoor valt het overkoepelende beheer van het gebouw weg en komt het Cultuurhuis grotendeels leeg te staan, zo meldt de Stentor dinsdag.

Het Cultuurhuis is bedoeld als cultureel verzamelgebouw van Stadshagen, maar zal binnenkort alleen nog de bibliotheek en het gemeentelijke wijkservicepunt herbergen. Welzijnsorganisatie Travers en muziekschool De Muzerie waren de grootste huurders van het Cultuurhuis.

Voor 1 januari moet er een oplossing zijn. De gemeente voert momenteel als hoofdhuurder met diverse partijen overleg, om te voorkomen dat het Cultuurhuis een grotendeels leegstand gebouw zonder baliefunctie wordt. Naar verluidt heeft ouderenorganisatie WijZ interesse in een deel van het gebouw.

Lees het volledige artikel van de Stentor.