Automobilisten omzeilen ‘Knip’ in Stadshagen (update)

zaterdag 1 oktober 2011 43 reacties

Automobilisten slaan hier linksaf, rijden om de struiken heen en komen aan de andere kant weer tevoorschijn. Foto: Stadshagennieuws.nl

De knip in Stadshagen of niet, de hele discussie over de splijtzwam van de wijk zal enkele automobilisten een worst zijn. Creatieve automobilisten hebben de knip zelf opgeheven door gewoonweg om één van de obstakels heen te rijden. Het gaat om een recent aangelegde bussluis tussen de Oude Wetering en de Duiker. Automobilisten negeren de knip door een shortcut te nemen dwars door het gras heen, die door de vele auto’s inmiddels al wat op een eigen weg lijkt. Deze sluiproute is inmiddels geblokkeerd.

Halverwege september besloot de gemeente Zwolle om de knip in stand te houden, mede gezien door de hoge kosten die zijn verbonden aan het aanpassen van de infrastructuur en het verzet dat er tegen de opheffing is. De verkeersknip is ingesteld om het centrum van de wijk verkeersluw te houden. Het nadeel voor wijkbewoners is dat zij niet makkelijk met de auto van de ene zijde naar de andere zijde van de wijk kunnen rijden.

Dat enkele automobilisten daar nu een oplossing voor gevonden hebben is in ieder geval duidelijk bij de bussluis. Net voor de bussluis rijden auto’s het gras in, om met een wijde boog er aan de andere kant van de bussluis weer tevoorschijn te komen.

De route waarlangs de automobilisten de 'Knip' te snel af zijn. Foto:Stadshagennieuws.nl

De sluiproute is inmiddels geblokkeerd

Naast een aarden wal is er ook een geul gegraven

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!