Automobilisten omzeilen ‘Knip’ in Stadshagen (update)

zaterdag 1 oktober 2011 43 reacties

Automobilisten slaan hier linksaf, rijden om de struiken heen en komen aan de andere kant weer tevoorschijn. Foto: Stadshagennieuws.nl

De knip in Stadshagen of niet, de hele discussie over de splijtzwam van de wijk zal enkele automobilisten een worst zijn. Creatieve automobilisten hebben de knip zelf opgeheven door gewoonweg om één van de obstakels heen te rijden. Het gaat om een recent aangelegde bussluis tussen de Oude Wetering en de Duiker. Automobilisten negeren de knip door een shortcut te nemen dwars door het gras heen, die door de vele auto’s inmiddels al wat op een eigen weg lijkt. Deze sluiproute is inmiddels geblokkeerd.

Halverwege september besloot de gemeente Zwolle om de knip in stand te houden, mede gezien door de hoge kosten die zijn verbonden aan het aanpassen van de infrastructuur en het verzet dat er tegen de opheffing is. De verkeersknip is ingesteld om het centrum van de wijk verkeersluw te houden. Het nadeel voor wijkbewoners is dat zij niet makkelijk met de auto van de ene zijde naar de andere zijde van de wijk kunnen rijden.

Dat enkele automobilisten daar nu een oplossing voor gevonden hebben is in ieder geval duidelijk bij de bussluis. Net voor de bussluis rijden auto’s het gras in, om met een wijde boog er aan de andere kant van de bussluis weer tevoorschijn te komen.

De route waarlangs de automobilisten de 'Knip' te snel af zijn. Foto:Stadshagennieuws.nl

De sluiproute is inmiddels geblokkeerd

Naast een aarden wal is er ook een geul gegraven

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

43 reacties op 'Automobilisten omzeilen ‘Knip’ in Stadshagen (update)' »

 • WFvN schreef:

  Inderdaad…. heel wonderbaarlijk gezien onderzoek heeft uitgewezen dat net iets meer dan 50% vóór behoud van de knip is.

 • Jan V schreef:

  Uit een poll blijkt dat 88% van de kiezers tegen de knip is. Sorry ik zat er 3 procent naast. Niet 85% is tegen, maar 88%!! Blijkt uit een poll: Google/knip stadshagen poll. Daar hebben heel wat meer mensen aan meegedaan! Ik heb bij de gemeenteraadsverkiezingen op de VVD gestemd vanwege haar standpunt over de knip. Ik voel mij net als die duizenden andere kiezers op de VVD in Stadshagen flink in de maling genomen door de VVD/De Heer. Ronduit walgelijk. Volgende keer met z’n allen op Swollwacht stemmen?

 • Marcel schreef:

  Jan V, elders op deze site:
  “Uit een poll blijkt dat 88% van de kiezers tegen de knip is”.

  Hoe Jan hierbij komt is onduidelijk.

  Misschien bedoelt Jan deze site?

  http://stadshagen.hyves.nl/polls/

  Want ik Google me een ongeluk, maar de bewuste poll kom ik niet tegen. Tenzij hij op die hyves pagina staat.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!