Zwem- en gymvervoer jaagt gemeente op kosten

zondag 13 november 2011

Het gemis aan een zwembad in Stadshagen jaagt de gemeente op kosten. Foto: Akwaak.nl

Het vervoer van groepen schoolkinderen naar zwemlokaties en gymlokalen heeft de gemeente dit jaar naar verwachting tienduizenden euro’s meer gekost dan geraamd. Dat blijkt uit de financiële najaarsrapportage van de gemeente Zwolle, die eind deze maand aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Door een stijging van het aantal groepen uit met name Stadshagen dat naar zwembaden of gymlokalen moet worden vervoerd, heeft de gemeente een verwachte tegenvaller van zo’n 30.000 euro te verwerken.

Zwembad
In Stadshagen is nog geen zwembad aanwezig, waardoor kinderen en scholen zijn aangewezen op zwembaden buiten de wijk. Door het toenemend aantal schoolgaande kinderen in de wijk zijn scholen dus vaker aangewezen op vervoer naar deze faciliteiten. In de nabije toekomst, waarschijnlijk in 2013, zal er naar  verwachting een particulier zwembad van Akwaak in Breecamp verrijzen waar scholen en groepen wel terecht kunnen voor zwemlessen. Overigens werd een deel van de kostenoverschrijding ook veroorzaakt door de verhuizing van basisschool de Markesteen in Zwolle Zuid.

Meevaller
Over het algemeen laat de financiële najaarsrapportage een positief beeld zien. De gemeente verwacht een meevaller van 2,4 miljoen euro, voor het grootste deel opgebouwd uit opbrengsten uit de verkoop van kerncentrale Borssele (destijds Essent, gemeente Zwolle had aandelen) aan RWE. Ook in Stadshagen was een meevaller te melden: 40.000 euro op de wijkservicepunten (waaronder ook Zwolle Noord).

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!