SP wil extra bushaltes in Stadshagen

donderdag 15 december 2011 1 reactie

De SP in Zwolle luidt de bel voor reizigers in Stadshagen die naar andere plekken willen reizen dan stadsbus lijn 1 ze tot nu toe brengt: riching het centrum van Zwolle. De partij wil, samen met connexxion, dat er twee nieuwe haltes in de wijk komen waar de buslijnen 1, 171 en 74 op aanrijden. Deze bussen gaan naar Genemuiden, Zwartewaterland en Emmeloord. Met name bezoekers van het Zonnehuis zouden hiervoor belangstelling hebben.

Zonnehuis
‘Er zijn veel vragen van reizigers over de bereikbaarheid van het Zonnehuis, vooral uit Zwartewaterland. Zij moeten via een omweg reizen om de bestemming te bereiken. Een directe verbinding is een terecht wens van reizigers, die vrij eenvoudig kan worden opgelost.’ Aldus Edwin Koster van de SP.

Volgens de SP wil Connexxion wil al jaren meer bushaltes realiseren, maar de gemeente weigert volgens de partij hieraan mee te werken. Koster: ‘Een situatie laten bestaan waarbij bewoners behoorlijk moeten omreizen om uiteindelijk in de buurgemeenten te komen past hier niet in. Als wethouder De Heer dit werkelijk meent, moet hij direct aan de slag om deze fout in het bussysteem in Zwolle recht te trekken. Ik verwacht een positief antwoord op mijn vragen.’

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!