Havezathenallee weer op slot voor verkeer

zondag 29 januari 2012 1 reactie

De Havezathenallee ter hoogte van het Zonnehuis aan de Nijenhuislaan tot aan de Benthuislaan wordt drie maanden lang gesloten voor het doorgaande verkeer wegens afbouwwerkzaamheden. Dat blijkt uit aankondigingen langs de weg die in 2011 ook al grotendeels dicht ging voor de aanleg van de definitieve weg. De afbouw heeft maandenlang stilgelegen omdat de gemeente vreesde voor vorstverlet en daardoor nog langere vertraging. De werkzaamheden aan de Havezathenallee leverde de gemeente kritiek op van lezers op deze site, die van mening waren dat er te lang wordt gewerkt aan de weg.

Laatste fase
De Havezathenallee wordt afgebouwd nu ook de aanliggende wijkdelen langzaam de voltooiing naderen. Het eerst aangekondigde tijdsbestek, namelijk een jaar, werd zo fel bekritiseerd dat de gemeente bouwfases samenvoegde. Toch leverde de afsluiting, nu ongeveer een half jaar, een verkeersprobleem op. Naast de knip in het centrum van de wijk verscheen er een tweede tijdelijke verkeersknip waardoor omwonenden ver moesten omrijden. De bouwfase die de Havezathenallee ingaat is nu ook de laatste, dus in mei moet de weg weer helemaal open zijn.

Vorstverlet
De gok van de gemeente om vanaf halverwege februari te beginnen is ingegeven om te voorkomen dat de werkzaamheden door vorstverlet nog langer duren en daarmee de afsluiting van de weg ook. Voorspellingen van een horrorwinter ten spijt: de winter doet begin februari pas echt zijn intrede. Dus het is voor de planning van de gemeente te hopen dat het koufront vanuit Rusland door zachte lucht wordt verdreven,

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!