Verkeersveiligheid Twistvlietpad baart politiek zorgen

woensdag 21 april 2010 5 reacties

De verkeersveiligheid van deelnemers en omwonenden op en langs het Twistvlietpad baart de politiek zorgen. Dinsdagmiddag raakten een snorfietser en een 8-jarig meisje op een wakeboard met elkaar in botsing. Daarbij raakte de snorfietser buiten kennis en werd deze na plaatselijke behandeling in het ziekenhuis opgenomen. Het 8-jarig meisje raakte wonderwel alleen gewond aan haar lip. Raadsleden in Zwolle willen nu kijken of en hoe er iets aan de verkeersveiligheid van het Twistvlietpad kan gebeuren.

Slalompilon”
“Ik erger me wild aan brommers die je gebruiken als een slalompilon”
, schrijft CDA raadslid Martijn van der Veen aan Stadshagennieuws.nl. Van der Veen fietst zelf regelmatig over het Twistvlietpad. Hij vraagt zich hardop af of drempels, bloembakken of een brommerverbod wel gaan helpen. “Misschien is het beter om vaker politie naar het Twistvlietpad te sturen op tijden waarop het meeste verkeersrisico is. Bewustwording is in elk geval hard nodig. De deelname aan het verkeer is al risicovol. Probeer dat risico nu te beperken.”

“Meer informatie verzamelen”
Een andere reactie komt van PvdA-raadslid Theo Peeters. Hij schrijft:
“Ik hoorde van het trieste ongeval op het Twistvlietpad. Ik heb begrepen dat de verongelukte bestuurder op een bromfiets reed met maximaal 25 km/uur of lager op het kentekenbewijs, waarvoor de helmplicht niet geldt. Ik zie aan de reacties op Stadshagennieuws dat buurtbewoners zich al langer zorgen maken over scooters die te hard over het Twistvlietpad rijden. Kennelijk zijn dat scooters met een constructiesnelheid van meer dan 25 km/uur. Die mogen daar dus niet rijden. Ik lees ook in de reacties dat er al meer ongelukken en bijna ongelukken met bromfietsen zijn gebeurd. Ik wil de komende dagen meer informatie verzamelen over de verkeerssituatie aan het Twistvlietpad en nagaan of er gemeentelijk actie nodig is voor het verhogen van de verkeersveiligheid.” Reacties aan Theo Peeters kunt u sturen naarpeeterst@telfort.nl

Al langer zorgen
Buurtbewoners lieten in reacties op het nieuwsartikel van dinsdag al weten zich ernstige zorgen te maken over de verkeerssituatie op het Twistvlietpad. Zo schrijven buurtbewoners dat het Twistvlietpad gebruikt wordt als een racebaan voor scooterrijdende jeugd en
“dat dit het zoveelste ongeluk tussen scooter/brommer en andere weggebruikers op het fietspad voor ons huis is.”


Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!