Aanleg fiets/voetgangersbrug over Hasselterweg

dinsdag 6 maart 2012 1 reactie

Animatie van de Hasselterweg met daarachter Breezicht aan de Milligerplas. Over de weg moet de fietsbrug gaan verrijzen.

De gemeente Zwolle is van plan om een fiets- en voetgangersbrug over de Hasselterweg te bouwen ter hoogte van het nieuw aan te leggen wijkdeel Breezicht. Over een tweede fietsbrug bij het eveneens aan te leggen wijkdeel De Tippe wordt onderzoek gedaan. De fiets- en voetgangersbrug bij Breezicht moet inwoners van Stadshagen het gevoel geven om ook daadwerkelijk in contact te staan met het landelijke wonen. Kortom: makkelijk met de fiets de Mastenbroekenpolder inrijden. De bouw van de brug kost de gemeente 700.000 euro. De Hasselterweg boven Stadshagen wordt dit jaar aangelegd. 

Streek- en stadsbus
De fiets- en voetgangersbus moet bovendien reizigers leiden naar bushaltes van de streekbus die over de Hasselterweg rijdt. Zoals de plannen er nu voor staan zal de stadsbus alleen het zuidelijke deel van Breezicht aandoen. Daarnaast moeten de bewoners van Breezicht door de brug het gevoel van landelijk wonen ook extra ervaring door makkelijk te kunnen bewegen naar de Mastenbroekenpolder. De Hasselterweg boven Breezicht moet nog worden aangelegd. Voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels in volle gang gezet. Net als de bouw van Breezicht, ingeklemd tussen Breecamp Oost en de Milligerplas. Dit wijkdeel moet nog worden aangelegd.

Fietsbrug De Tippe
Ook over de Hasselterweg bij De Tippe, nu nog braakliggende grond maar over enkele jaren een groot wijkdeel van Stadshagen,  zou een fietsbrug moeten komen om de bewoners de kans te geven makkelijk naar de IJssel te wandelen of fietsen. Dat zou tevens een stimulans kunnen zijn om de woningen in De Tippe te verkopen, omdat de crisis de huizenmarkt keihard heeft geraakt. De komst van de fietsbrug is nog niet zeker, maar er wordt in het ruimtelijke ontwerp in ieder rekening mee gehouden.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!