Bewoners zijn hardrijders door straat spuugzat

maandag 26 maart 2012 13 reacties

De Bonkenhavestraat is behangen met '30 km'-stickers en -borden.

Bewoners van de Bonkenhavestraat in Werkerhoven zijn automobilisten die de snelheidslimiet aan hun laars lappen meer dan zat. In de straat hangen aan bijna elke lantaarnpaal stickers of borden met daarop de maximumsnelheid in het wijkdeel: dertig kilometer per uur. Volgens enkele bewoners nodigt de lengte van de straat, ondanks de aanwezige drempels, uit tot snel rijden. En daar geven sommige automobilisten grif aan toe, ondanks de aanwezigheid van kinderen.

Meer overlast
Hoe snel sommige automobilisten rijden is niet duidelijk, maar de maximumsnelheid van dertig kilometer per uur kan soms al snel genoeg zijn om met moeite voor een plotseling overstekend kind te remmen. Hetgeen in dit kinderrijke wijkdeel nogal eens gebeurd. Ook elders in Werkerhoven, maar ook andere straten in Stadshagen, zijn al langer zorgen over snelrijdende automobilisten. De zogenaamde ‘gele mannetjes’, kleine waarschuwingspoppen met een vlag, duiken overal op. Zeker nu de lente weer is begonnen en de kinderen erop uit trekken.

Extra maatregelen?
Buurtbewoners vragen zich wel af wat er nog aan maatregelen genomen kan worden om snelle automobilisten te weren. Omdat er al drempels in de wijk aanwezig zijn lijken verkeersmaatregelen uitgeput. Meer handhaving en verantwoordelijkheidsbesef bij de automobilist zou wellicht vruchten afwerpen, denken passanten. De stickers met snelheidslimiet werpen in ieder de vraag op: als verkeersborden niet meer helpen, wat dan wel?

De Bonkenhavestraat is behangen met '30 km'-stickers en -borden.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

13 reacties op 'Bewoners zijn hardrijders door straat spuugzat' »

 • Hans G schreef:

  Oud probleem mastenbroekerallee idem zeker nu de slagboom open staat ,maar politie heeft in het verleden weleens gelaserd is gezegd maar toen werden alleen de excessen boven de 60km/h bekeurd in een 30km/h zone.Einde bericht er is eenvoudig geen mankracht genoeg voor optimale handhaving.

 • Lezer schreef:

  En wie rijden er meestal het hardst? Vaak de bewoners van de desbetreffende straat zelf.

  Maar onderling buren aanspreken durven we niet. Want dan krijg je een vervelende sfeer van in de straat.

  Misschien dat het plaatsen van plantenbakken helpt waar je doorheen moet zigzaggen… Maar niemand die dat voor zijn deur wil hebben… Krijg je die discussie weer.

 • Genoeg ideeen schreef:

  Ik zou er voor willen pleiten dat 30km zones, autoluw gaan worden. Daarnaast zou iedereen elkaar een plezier doen om de kids met de fiets naar school te brengen.

  Dus: autoluw maken van 30km zones – vb wegafsluitingen/ meer doodlopende straten –

  Kinderen naar en van school halen met de fiets of lopend.

 • Een lezer schreef:

  Dit probleem is in meerdere straten een ergenis.
  Vaak zijn het de ouders die hun kinderen op school hebben of zelfs in de auto die zo hard rijden. Hun kind zit immers veilig!
  Eigenlijk zou je ze eens moeten confronteren met een speelgoedfiest de straat op duwen tussen de auto’s vandaan. Dan ervaren ze hoe snel ze rijden en dat remmen meestal te laat is!
  Net als overal moet er eerst weer eens iets ernstigs gebeuren voordat er verkeersremmende maatregelen genomen gaan worden.
  Laat maar eens enkele onopvallende ambtenaren poolshoogte gaan nemen. Maar dan niet op kantooruren maar net daarvoor of net daarna en in de vroege avond. Dan kunnen ze zelf eens zien dat “wij als bewoner” niet zomaar klagen!!

 • Richard van Opstal schreef:

  T is hopeloos met het rijden, veel te hard rijden. Als ik al dode tamme konijnen zie liggen in de straat, dan houd ik me hart vast dat het een kind had kunnen zijn.
  Aan de andere kant al rij je 20 km per uur door een straat, dan vliegen mensen en kinderen zomaar de straat op en verwachten dat je stil blijft staan en ze voorrang geeft.
  Zo werkt het natuurlijk ook weer niet…

 • bewoner schreef:

  benthuislaan word ook kei hard gereden…

 • Een lezer schreef:

  bewoner schreef:
  benthuislaan word ook kei hard gereden…

  Dat is mij daar ook regelmatig opgevallen. Ook een autoambulance rijd met vaste regelmaat asosiaal door de benthuislaa/plattenborgstraat.

 • ook iemand die zich ergert schreef:

  Ook de Akkerbergstraat is een racebaan, de drempels hebben ook hier totaal geen effect, ze hadden ze net iets hoger moeten maken zodat je met te hard rijden met je hoofd aan het dak zit. Maargoed de mensen die hier vaak erg hard rijden hebben in hun eigen straat het “gele poppetje” staan.

 • blauwvinger schreef:

  Volgens mij zijn de thuisblijvers die zich ergeren maar manlief drukt gaspedal diep in natuurlijk niet in zijn straat maar daar buiten pedal to the metal !!!

 • bewoner bonkenhavestraat schreef:

  het is totaal niet relevant of het “eigen bewoners”of zoals altijd koeriers, taxibusjes, glazenwassers, leveranciers enzovoorts zijn. Het gaat om twee dingen: 1. lak hebben aan regels: het lijkt me nu wel duidelijk dat er een snelheidslimiet is.
  2. de gemeente verschuilt zich achter niet ter zakendoende argumenten. Feit: gemeente is verantwoordelijk voor de inrichting, politie voor handhaving. gelukkig is de politie een aantal keer wezen kijken. nu hopen we snel op een mooie bonnenregen. eerlijk verdiend…

 • jan schreef:

  zoals in meerder reacties al gezegd: het zijn vaak de bewoners zelf die te hard rijden, geldt ook zeker nu voor de Vechterweerdstraat!!!!
  Belachelijke situatie hoe de gemeente dit heeft kunnen doen omdat de Havezatheallee eruit ligt. Kris-kras door zo’n smalle straat met veel fietsers, kinderen naar school etc. Degene die zo hard klagen scheuren zelf met hun kinderen gauw naar school omdat ze weer eens te laat zijn, a-sociaal rijgedrag, boos zijn als er een stenenwagen staat: gooi de slagboom bij de Oude Wetering heel gauw weer dicht…..!!
  Alleen fietsers maken zo gebruik van de de weg, auto’s kunnen veel sneller en vooral veiliger via het stuk Havezatheallee wat nog wel open is, en via de rotonde zo weer de wijk in richting scholen en winkelcentrum. Die drempels die overal aangelegd zijn stellen natuurlijk geen drol voor, vaak is er aan de andere kant een stukje straat over waar men dan met dezelfde snelheid overheen dendert, hoger maken die dingen en dichter op elkaar. het is triest maar elkaar aanspreken is bijna gevaarlijk tegenwoordig; laat iedereen toch eens nadenken en vooral zijn/haar verantwoording nemen…!!!!

 • Een lezer schreef:

  Ik ben het volledig met Jan eens!
  Omrijden met de auto is net zo snel, al dan niet sneller! Maar zeker voor fietsers en spelende kinderen VEILIGER!!

 • .. schreef:

  in de benthuislaan word ook associaal gereden! denk dat dit overal wel het geval is.
  als er iemand associaal hard aan komt rijden moet je gewoon een kinderpoppen wagen de weg op drukken kijken wat de bestuurder dan doet

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!