Bewoners zijn hardrijders door straat spuugzat

maandag 26 maart 2012 13 reacties

De Bonkenhavestraat is behangen met '30 km'-stickers en -borden.

Bewoners van de Bonkenhavestraat in Werkerhoven zijn automobilisten die de snelheidslimiet aan hun laars lappen meer dan zat. In de straat hangen aan bijna elke lantaarnpaal stickers of borden met daarop de maximumsnelheid in het wijkdeel: dertig kilometer per uur. Volgens enkele bewoners nodigt de lengte van de straat, ondanks de aanwezige drempels, uit tot snel rijden. En daar geven sommige automobilisten grif aan toe, ondanks de aanwezigheid van kinderen.

Meer overlast
Hoe snel sommige automobilisten rijden is niet duidelijk, maar de maximumsnelheid van dertig kilometer per uur kan soms al snel genoeg zijn om met moeite voor een plotseling overstekend kind te remmen. Hetgeen in dit kinderrijke wijkdeel nogal eens gebeurd. Ook elders in Werkerhoven, maar ook andere straten in Stadshagen, zijn al langer zorgen over snelrijdende automobilisten. De zogenaamde ‘gele mannetjes’, kleine waarschuwingspoppen met een vlag, duiken overal op. Zeker nu de lente weer is begonnen en de kinderen erop uit trekken.

Extra maatregelen?
Buurtbewoners vragen zich wel af wat er nog aan maatregelen genomen kan worden om snelle automobilisten te weren. Omdat er al drempels in de wijk aanwezig zijn lijken verkeersmaatregelen uitgeput. Meer handhaving en verantwoordelijkheidsbesef bij de automobilist zou wellicht vruchten afwerpen, denken passanten. De stickers met snelheidslimiet werpen in ieder de vraag op: als verkeersborden niet meer helpen, wat dan wel?

De Bonkenhavestraat is behangen met '30 km'-stickers en -borden.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!