Acht rotondes in Stadshagen te adopteren

zaterdag 19 mei 2012

De gemeente Zwolle roept bedrijven en instellingen op een rotonde te adopteren. In een proef start de gemeente met het aanbieden van tien rotondes, waarvan acht in Stadshagen. De gemeente wil hiermee ervaring opdoen met de reacties van weggebruikers en omwonenden, de regels voor het gebruik van reclame en ze wil weten of er belangstelling is voor het adopteren van rotondes.

 Het adopteren van een rotonde geeft bedrijven de kans om zich te laten zien in de stad. Daarnaast helpt het om de openbare ruimte afwisselender, mooier en verzorgder te maken. Voor de gemeente houdt het een besparing in. “In diverse gemeenten is het voor bedrijven al mogelijk om een rotonde te adopteren. De ervaringen hiermee zijn positief, aldus wethouder Filip van As.

Sponsoring of adoptie
Als de proef na een jaar succesvol blijkt te zijn, worden in totaal 25 rotondes  beschikbaar gesteld voor adoptie of sponsoring. Bij adoptie gaat het om de inrichting en het beheer van de rotonde door een bedrijf. Bij sponsoring gaat het om een rotonde die al is ingericht en wordt beheerd door de gemeente. In beide gevallen mogen er borden met reclame voor de betreffende bedrijven op de rotonde geplaatst worden. Het is nu nog niet toegestaan om reclame op de rotonde aan te brengen. Het reclamebeleid wordt de komende maanden geëvalueerd en heroverwogen. Deze wijze van reclame maken wordt daarin in meegenomen.

Verkeersveiligheid
De inrichting van de rotonde en het plaatsen van eventuele reclameborden mag de verkeersveiligheid niet in gevaar brengen. Daarnaast moet de gemeente het ontwerp goedkeuren en mag de inrichting alleen bestaan uit beplanting, water en/of verharding. De reclame-uiting mag enkel op een bord van 40×60 centimeter, met een maximale hoogte van 1 meter. Het sponsorbedrag is afgestemd op het soort weg. De binnenring en uitvalswegen zijn duurder dan een wijkweg. Geïnteresseerde bedrijven kunnen op www.zwolle.nl/rotonde hun interesse kenbaar maken.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!