Havezathenallee vanaf vrijdag 25 mei weer open voor verkeer

woensdag 23 mei 2012

De werkzaamheden aan de Havezathenallee zijn bijna afgerond en dat betekent dat er een einde komt aan de tweede ‘verkeersknip’ binnen Stadshagen. Vanaf vrijdag 25 mei kan al het verkeer weer gebruik maken van de Havezathenallee en ook de omleidingsroute voor stadsbus lijn 1 wordt opgeheven. De bus rijdt vanaf vrijdag weer de gebruikelijke route via  Frankhuizerallee, Havezathenallee en Nijenhuislaan.

Middengeleider en geluidsreducerend asfalt
Een jaar lang, vanaf 23 mei 2011, is er in fases gewerkt aan de Havezathenallee, waardoor delen van de weg moesten worden afgesloten. Tijdens de winterperiode hebben de werkzaamheden 3 maanden stilgelegen en is de weg open geweest voor verkeer. Er is geluidsreducerend asfalt aangebracht en de weg heeft een middengeleider gekregen, net als de Frankhuizerallee en de Belvédèrelaan. De middengeleider scheidt de weg in twee rijstroken wat de snelheid van het autoverkeer moet verlagen en waardoor de weg verkeersveiliger wordt.

Tweede knip
De infrastructuur van Stadshagen is voor automobilisten betrekkelijk ingewikkeld, omdat een centrale afsluiting van de wijk het autoverkeer belemmerd om van de ene naar de andere kant te rijden. De afsluiting van de Havezathenallee maakte daar nog een dubbele uitdaging van. Veel bezoekers van deze website klaagden over de snelheid waarmee de Havezathenallee werd klaargestoomd. Het oorspronkelijke plan om een jaar aan de weg te werken werd door de gemeente Zwolle teruggebracht in tijd door enkele fases samen te voegen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!