Bruggen bij Stadshagen vaker open

vrijdag 25 mei 2012 3 reacties

In de periode van maandag 4 tot en met zondag 10 juni is er extra scheepvaartverkeer over het Zwarte Water in Zwolle. Dit heeft tot gevolg dat de Twistvlietbrug, Mastenbroekerbrug, de brug bij de Spooldersluis en de Zwartewaterbrug (Hasselt) vaker open gaan om schepen door te laten. Hierdoor kan oponthoud ontstaan voor weggebruikers. 

Het extra scheepvaartverkeer door Zwolle wordt veroorzaakt door inspectie- en onderhoudswerkzaamheden aan de balgstuw (opblaasbare dam) naast de Ramspolbrug bij Ens. Vanwege deze werkzaamheden is het Ramsdiep afgesloten voor al het scheepvaartverkeer en geldt er een omleiding via het Zwarte Water.

Extra brugopeningen en tijden
Vanwege de extra brugopeningen moet wegverkeer rondom de Twistvlietbrug, Mastenbroekerbrug en de brug bij de Spooldersluis rekening houden met vertragingen. In de genoemde periode zijn ook de tijden waarbinnen de brugopeningen vallen verruimd. Brugopeningen kunnen deze week voorkomen op maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 24.00 uur (normaal tot 22.00 uur), op zaterdag van 6.00 tot 22.00 uur (ongewijzigd) en op zondag van 8.00 (normaal vanaf 10.00 uur) tot 18.00 uur. Tijdens drukke momenten op de weg (bijvoorbeeld tijdens de spits) kan pleziervaart tijdelijk worden opgehouden. In verband met wettelijke regelingen behoudt beroepsvaart echter vrije doorgang.

Inspectie en onderhoud
Waterschap Groot Salland inspecteert de balgstuw iedere drie jaar. Om de binnenzijde te kunnen beoordelen, worden de drie balgen bij Ramspolbrug gevuld met lucht. Om die reden is de vaargeul afgesloten en is dus geen doorvaart mogelijk.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

3 reacties op 'Bruggen bij Stadshagen vaker open' »

  • Nick schreef:

    Drama is dat toch, zie mijn blog van gisteren. http://goo.gl/nhmbS

  • Hans G schreef:

    @ Nick heel oplettend van jou dat de maximaal 70 cm boven het wegdek uitziet komen maar realiseer jij je wel als ” landrot” dat het wegdek niet de onderkant van de brug is ,ik denk dat je er gerust nog 1,5 tot 2 meter bij kan doen (constructie en dergelijke) dus dat is voor dat jachtje of zeilboot alweer ongeveer 2,5 meter minder aan onder doorvaarthoogte.Dit om je ergernis misschien een beetje te verzachten ,vaste openingstijden die je voorsteld zijn wel een goed idee maar dat heb ik 7 jaar geleden al voorgesteld toen ook wij hier kwamen wonen maar klant is koning zeggen ze dan.

  • JP schreef:

    @nick, zijn er echt mensen die jouw blog volgen?

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!