Zonnige achtste editie Omloop van de IJsseldelta (foto’s)

zaterdag 2 juni 2012

Stadshagen stond zaterdag 2 juni in het teken van wielrennen. Het winkelcentrum van Stadshagen was het startpunt van de achtste editie van de Omloop van de IJsseldelta. Na de start voerde de Omloop via Hasselt, Genemuiden, IJsselmuiden, Kampereiland, Kampen, Wilsum en ’s Heerenbroek naar de finish op de Werkerlaan. Na ruim 120 kilometer behaalde Carla Ryan de eerste plaats bij de Elite Vrouwen. Anna van der Breggen uit Zwolle werd tweede en Suzanne de Goede eindigde op de derde plaats.

De Omloop van de IJsseldelta werd getrakteerd op lekker zonnig weer, al maakte de wind het de wielrenners af en toe aardig lastig. Bij de amateurs behaalde Jos Huisman de eerste plaats. Ferry de Ruiter werd tweede en Chris van der Vegt derde. De elite vrouwen kregen al vrij snel te maken met enkele achterblijvers en uitvallers. De dames waren nog maar net tien kilometer onderweg toen er in vrij korte tijd een aantal valpartijen waren. Een kopgroep was al snel gevormd en bleef het peloton de hele rit ongeveer een minuut voor. Het peloton was al vrij snel uiteen gevallen, maar wist later wel weer te groeperen.

Klassieker
Voor de amateurs en elite vrouwen beloften A en B is het evenement uitgegroeid tot een echte klassieker. De organisatie is erin geslaagd in nauwe samenwerking met de besturen van Zwolle en Kampen een parcours neer te leggen waardoor renners en rensters het hele gebied van de IJsseldelta zullen doorkruisden. Deze verandering had ook tot gevolg dat de wedstrijd voor nieuweling meisjes en junior dames is komen te vervallen. Het was niet mogelijk om in de wijk een afwachtingswedstrijd te organiseren vanwege de vele verkeersremmende maatregelen in de wijk Stadshagen.

Foto’s: Daan Brinkman en Arjan Alderliesten
Meer foto’s op Jestaaterop.nl

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!