Hardrijders Bonkenhavestraat zijn gewaarschuwd

zondag 10 juni 2012 4 reacties

Deze automobilist houdt zich keurig aan de snelheid. Met dit bord moeten hardrijders worden gewaarschuwd dat zij de maximumsnelheid overtreden.

Automobilisten die door de Bonkenhavestraat rijden zijn gewaarschuwd. Aan één zijde staat nu een snelheidsmeter opgesteld, waarop automobilisten kunnen zien hoe snel ze rijden. Bewoners van de Bonkenhavestraat, maar ook daaromliggende straten zoals de Benthuislaan klagen al langer over automobilisten die de kinderrijke straten gebruiken als racebaan. Eerder al werden er stickers op lantaarnpalen geplakt om automobilisten te wijzen op de maximumsnelheid van dertig kilometer.  

Angst voor veiligheid kinderen
Bewoners dachten er zelfs over na om met een lasergun de snelheid te gaan meten om de automobilisten zodoende zelf op de snelheid te wijzen. Met dit sneheidsbord in de straat moet er bij automobilisten nu ook zelf het besef zijn hoe groot hun snelheid is. Ouders hebben grote zorgen over hun kroost, die op en langs de straat speelt. Volgens de buurtgenoten wordt er in de straat vaak snel gereden, volgens eerdere reacties op deze site ook nota bene door bewoners uit de buurt zelf. De gemeente kondigde al eerder aan een meting te zullen doen.

Ook onveilige situatie?
Heeft u in andere straten van Stadshagen ook een onveilige situatie en wilt u hiervoor aandacht? Laat het de redactie van StadshagenNieuws weten!

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

4 reacties op 'Hardrijders Bonkenhavestraat zijn gewaarschuwd' »

 • Gerdo van den Burg schreef:

  Ook staan er regelmatig auto’s geparkeerd op de trottoirs rondom het speelveld aan de Bonkenhavestraar nabij het Hoge Huys, waardoor onoverzichtelijke situaties ontstaan en kinderen wel een stuk over de weg MOETEN lopen als ze van of naar het speelveld gaan. Kortom: levensgevaarlijk!
  Tip voor de politie: iedere avond makkelijk een paar boetes uitschrijven…

 • Mariella schreef:

  Ook op de Benthuislaan wordt inderdaad vaak te hard gereden, terwijl hier veel kinderen oversteken om naar de speelplaats te gaan. Onbegrijpelijk dat bewoners en bezoekers uit onze mooie wijk zich hier niets van aan trekken. En de politie of gemeente onderneemt nog steeds geen actie ondanks meldingen van bewoners van de straat. Hogere drempels of bloembakken om de snelheid te minderen is een goede oplossing om deze te hard rijdende buurtbewoners te hinderen.

 • jk schreef:

  handig, zo’n drempel in de benthuislaan, als de parkeerplaatsen vrij zijn rijden ze er met een boog omheen, wie dat toch ontworpen heeft!

 • stadshagenaar schreef:

  Gros van de hardrijders woont daar zelf in de straat dus kijk eerst naar je zelf leuk zo,n meter maar mijn auto is er al van voorzien :)

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!