Damesteam TC ‘91 Stadshagen blijft in race voor de landstitel

maandag 11 juni 2012

Foto: TC '91 Stadshagen

Het sterkste damesteam van tennisvereniging TC ’91 Stadshagen heeft zaterdag 9 juni in Coevorden tegen het eerste damesteam van de Coevorder Tennis Club een overwinning behaald en de titel Districtskampioen regio Noordoost behaald. Daarmee heeft het zich een plaats bij de beste acht damesteams van Nederland gegeven.

Landskampioenschap
Het landskampioenschap voor regiokampioenen wordt door de KNLTB georganiseerd in de categorieën gemengd, dames en heren. Gerechtigd tot deelname aan dit kampioenschap zijn alle vijf de regiokampioenen. Het schema van 8 wordt gecompleteerd door drie andere ploegen die daarvoor op basis van hun gemiddelde sterkte een wildcard hebben verkregen. TC ’91 Stadshagen heeft zich door de overwinning van de dames nu als regiokampioen Noordoost, (provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel) direct geplaatst voor het hoofdschema.

Kampioen districtscompetitie Overijssel
De formatie van TC ’91 Stadshagen, die bestaat uit Mijke Leushuis, Susanne Munting, Britt Wolters, Annet Hoek-De Vreeze en Linda Martens, plaatste zich voor de strijd om de landstitel door ongeslagen te blijven in de competitie en op zaterdag 2 juni kampioen te worden in de hoogste klasse van de districtscompetitie Overijssel. Het Zwolse team wist onder meer de kampioen van vorig jaar, Luctor et Emergo, met 3-2 te verslaan.

Afgelopen zaterdag is er gespeeld tegen de Coevorder Tennis Club, de afgevaardigde van regio Noord, voor directe plaatsing tot de kwartfinales en de titel Districtkampioen regio Noordoost. De wedstrijden worden in alle ronden gespeeld via het format: vier singles en twee dubbels, bij gelijke stand tellen respectievelijk de sets/games. Mijke Leushuis en Susanne Munting haalden beide een relatief soepele overwinning in de eerste twee singles. Britt Wolters en Annet Hoek de Vreeze haalden vervolgens met goed bevochten overwinningen, de vroegtijdige beslissing binnen. In de laatste dubbels werd een 6-0 zege veilig gesteld.

Kwartfinale
Zaterdag 16 juni mag het team aantreden voor een plek bij de laatste vier. De komende tegenstander is tennisvereniging De Delftse Hout uit Delft. Helaas voor het Zwolse tennispubliek moet er een uitwedstrijd gespeeld worden. Mochten de dames aanstaande zaterdag een overwinning weten te behalen, dan komt de volgende tegenstander voort uit de wedstrijd Bastion Baselaar (Rosmalen) en De Doelen (Culemborg). Het finaleweekeinde worden gespeeld op het park van de LTC Brederode te Santpoort (bij Velsen/IJmuiden), op zaterdag 23 juni de halve finales en zondag 24 juni de finale.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!