Politie verwacht forse toename hangjongeren

dinsdag 12 juni 2012 3 reacties

Een van de plekken waar jongeren 's avonds langskomen. De jeugd vind de overlast meevallen: omwonenden klagen steen en been.

De politie vreest een flinke toename van het aantal hangjongeren in Stadshagen. Nu al zijn er volgens de politie flink wat jongeren die zich op straat ophouden, soms in groepen van dertig tegelijk. Dat staat in de Gebiedsscan van de politie. De jongeren die nu met name rond winkelcentrum de Wade hangen vallen volgens de politie qua overlast ‘wel mee’, op enkele incidenten na. De politie vreest dat de nu nog kleinere jeugd, veel groter in aantal, straks de andere jongeren massaal gaan opvolgen en gaan rondhangen.

Forse toename jongeren
De groep jongeren die nu nog jong en thuis zijn, gaan straks als ze wat ouder zijn de straat op. Deze groep is veel groter dan het aantal dat nu al op straat hangt. De politie maakt zich hier zorgen over en wil hier graag een punt van maken, zo blijkt uit het rapport. Omdat het aantal jongeren straks flink gaat toenemen is de kans groot dat er ook een toename zal zijn van overlast en het aantal incidenten.

Maak jongerentrum toegankelijk voor breder publiek
De jongeren die nu naar het jongerencentrum Level-Z in Stadshagen gaan is volgens de politie beperkt. Die groep is welwillend en vormt vermoedelijk niet voor problemen. De politie wil graag dat dit centrum een veel bredere groep jongeren aantrekt en dat de openingstijden worden verruimd. Het jongerencentrum is slechts drie dagen per week geopend. Al langer klagen jongeren in Stadshagen en op deze website dat er voor de jeugd in Stadshagen te weinig voorzieningen zijn om zich te vermaken.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!