Dames TC ’91 Stadshagen naar halve finale landstitel

zaterdag 16 juni 2012

Foto: TC ’91 Stadshagen

Met een spannende ontknoping, een voorsprong van slechts twee sets, heeft het sterkste damesteam van tennisvereniging TC ’91 Stadshagen zich geplaatst voor het finaleweekend van het landskampioenschap voor regiokampioenen. Als regiokampioen Noordoost, (provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel) behoort het team nu tot de vier beste damesteams van Nederland uit de competitie.

Op zaterdag 16 juni is door de dames de meest gelijkwaardige wedstrijd tot nu toe gespeeld. Tegen het eerste team van tennisvereniging De Delftse Hout uit Delft was de eindstand 3-3 geworden, echter op basis van meer gewonnen sets (twee keer een driesetter in de verliespartijen, de overwinningen waren allemaal twee sets tegen nul.) trok TC ’91 Stadshagen toch aan het langste eind. Een bijzonder resultaat, mede omdat ook één van de overwinningen tegen een 2 speler werd behaald. Hoe gelijkwaardig de ontmoeting was, bleek wel uit de eerste damesdubbel, waarbij de tiebreak in de derde set de beslissing gaf in het voordeel van De Delftse Hout.

Districtskampioen
De formatie van TC ’91 Stadshagen, die bestaat uit Mijke Leushuis, Susanne Munting, Britt Wolters, Annet Hoek-De Vreeze en Linda Martens, plaatste zich voor de strijd om de landstitel door ongeslagen te blijven in de competitie en op zaterdag 2 juni kampioen te worden in de hoogste klasse van de districtscompetitie Overijssel. Vervolgens werd tegen de Coevorder Tennis Club het Districtkampioenschap regio Noordoost behaald en was plaatsing voor laatste acht teams gerealiseerd. Door de overwinning tegen De Delftse Hout heeft het eerste damesteam van TC ’91 Stadshagen zich gekwalificeerd voor het finaleweekend.

Finaleweekeinde 23/24 juni
Het finaleweekeinde worden gespeeld op het park van de LTC Brederode te Santpoort (bij Velsen/IJmuiden), op zaterdag 23 juni de halve finales en zondag 24 juni de finale. De volgende tegenstander komt voort uit de wedstrijd Bastion Baselaar (Rosmalen) en De Doelen (Culemborg). Maandag a.s. zal dit bekend worden gemaakt door de KNLTB.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!