Gevaarlijke kruising toneel van ongelukken

woensdag 26 september 2012 12 reacties

De kruising Hasselterweg/Stadshagenallee, waar afgelopen week tweemaal een botsing plaatsvond, is in het afgelopen jaar veelvuldig het toneel geweest van ongelukken. Uit cijfers die de redactie uit handen van de politie kreeg blijkt dat er in de afgelopen twaalf maanden maar liefst zeventien ongelukken plaatsvonden. En dat zijn de cijfers waar de politie bij is geweest: mogelijk ligt het aantal nog hoger. De kruising in Stadshagen staat bekend als zeer onoverzichtelijk.

Gevaarlijke situatie
Op de kruising gebeuren dagelijks bijna-ongelukken door de onoverzichtelijke situatie van verkeer dat rechtdoor rijdt vanaf het tankstation en verkeer dat linksaf slaat vanaf de Stadshagenallee naar de spoorbrug. Door inhaalmanoeuvres wordt het verkeer van het tankstation vaak over het hoofd gezien. Ook snijden automobilisten elkaar onbedoeld af bij het oprijden naar de spoorbrug.

Hoog aantal ongelukken 
Uit cijfers van de politie blijkt nu dat er dus zeventien maal een ongeluk gebeurde waar de politie aan te pas kwam. Het aantal ligt mogelijk nog veel hoger, omdat er bij lichte materiele schade vaak geen politie aan te pas komt. Tweemaal reed een automobilist na een aanrijding door. Nu is het kruispunt, dat later wordt doorgetrokken naar de nog te bouwen Hasselterweg, een T-splitsing. De vraag is in hoeverre ingrijpen in de verkeerssituatie het aantal ongelukken naar beneden kan brengen.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!