Gevaarlijke kruising toneel van ongelukken

woensdag 26 september 2012 12 reacties

De kruising Hasselterweg/Stadshagenallee, waar afgelopen week tweemaal een botsing plaatsvond, is in het afgelopen jaar veelvuldig het toneel geweest van ongelukken. Uit cijfers die de redactie uit handen van de politie kreeg blijkt dat er in de afgelopen twaalf maanden maar liefst zeventien ongelukken plaatsvonden. En dat zijn de cijfers waar de politie bij is geweest: mogelijk ligt het aantal nog hoger. De kruising in Stadshagen staat bekend als zeer onoverzichtelijk.

Gevaarlijke situatie
Op de kruising gebeuren dagelijks bijna-ongelukken door de onoverzichtelijke situatie van verkeer dat rechtdoor rijdt vanaf het tankstation en verkeer dat linksaf slaat vanaf de Stadshagenallee naar de spoorbrug. Door inhaalmanoeuvres wordt het verkeer van het tankstation vaak over het hoofd gezien. Ook snijden automobilisten elkaar onbedoeld af bij het oprijden naar de spoorbrug.

Hoog aantal ongelukken 
Uit cijfers van de politie blijkt nu dat er dus zeventien maal een ongeluk gebeurde waar de politie aan te pas kwam. Het aantal ligt mogelijk nog veel hoger, omdat er bij lichte materiele schade vaak geen politie aan te pas komt. Tweemaal reed een automobilist na een aanrijding door. Nu is het kruispunt, dat later wordt doorgetrokken naar de nog te bouwen Hasselterweg, een T-splitsing. De vraag is in hoeverre ingrijpen in de verkeerssituatie het aantal ongelukken naar beneden kan brengen.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

12 reacties op 'Gevaarlijke kruising toneel van ongelukken' »

 • blauwduimpje schreef:

  Sjonge jonge kunnen ze nou niet gewoon uitkijken zo moeilijk is het toch niet autorijden en opletten te gelijk en dan het kruispunt de schuld ervan geven dat deze onoverzichtelijk is. Er staan haaietanden , borden etc. Automobilisten Let toch eens op je bent niet alleen op de weg.

 • Blauwvinger schreef:

  blauwduimpje,

  Jij bent er zeker nog nooit geweest,hij is gevaarlijk ook bij regenachtig weer kan het verradelijk glad zijn omdat de afwatering niet deugt.

 • Ben Thuis schreef:

  Dat afwateren wordt verbeterd! Ik zag vandaag een bord staan dat er een tunnel wordt aangelegd. Dan kan daar het water mooi in.

 • Frans schreef:

  Wat is er onoverzichtelijk aan die kruising? Je kunt het gehele kruispunt al ver van te voren overzien. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je het kruispunt en het verkeer met voorrang ook wilt zien en niet klakkeloos over gaat steken!

 • Blauwvinger schreef:

  Frans,

  In tweede instantie sla jij de spijker op zijn kop,zodra jij naar beneden rijd en voor jouw rijd een bestelbus die wil gaan tanken bij de Esso en afslaat dan zie jij echt niks wat er aankomt van die kant en gros van de automoblisten verwacht er gewoon niks van die kant.

 • Rodevinger schreef:

  Blauwvinger, is dat niet bij elke kruising zo dat er verkeer van links en rechts aan kan komen?

 • blauwduimpje schreef:

  Blauwvinger is vast op leeftijd en ja ik kom er dagelijks langs het is zwaar overdreven vind ik en met een beetje logisch nadenken en ver vooruit kijken is er niks aan de hand. En zie je niks wat er van rechts kan komen dan ga je t toch niet gokken of wel dan .

 • Blauwvinger schreef:

  Blauwduimpje,

  Nou dat valt wel mee als dertiger en ik kom er meerdere malen per dag en kom ook vaak van de Esso kant en heb al bijna paar keer een auto in mijn deur gehad, klinkt logisch wat je zegt maar hoe verklaard men die 17 ongelukken in 12 maanden dat waren vast niet allemaal oude senielen op de weg.

 • Herman schreef:

  Rijd er regelmatig, maar nog nooit rare situatie’s mee gemaakt.
  Het is zoals hier boven staat..vooruit kijken en niet pas kijken als het bestelbusje een dode hoek heeft gecreëerd, overigens geld dat voor elk kruispunt. Ik houd het gewoon bij..slapen doen we thuis en niet in de auto.

 • SPZ schreef:

  Een punt wat ik niet direkt teruglees maar wel eigen ervaring mee heb is dat de afkanting van de weg, in de bocht vanaf het viaduct richting S’hagen verkeerd om ligt. Hierdoor heb ik bij regen al eens een glijdende achterkant moeten opvangen (ging gelukkig net goed), en heb ook al auto’s zien glijden die niet meer tijdig konden reageren. Het zijn dan wel eenzijdige ongelukken die veelal met een beperkte schade aflopen, maar de kans is groot dat deze helemaal niet geregistreerd worden.

 • Blauwvinger schreef:

  SPZ,

  Mijn reactie al gelezen :)

 • SPZ schreef:

  @ Blauwvinger: zeker wel, echter niet alleen de afwatering deugt niet, de weg ligt zelfs verkeerd om verkant (ik schreef afkanting, bedoelde verkanting… hmmm), waardoor de combinatie van onze reacties (afwatering+wegverkanting) tot zeer gevaarlijke situaties kan leiden. And so happened… :-(
  Een aantal verkeerslichten had een boel kunnen oplossen, een goed aangelegde weg ook. Al was het maar dat het deel weg naar het tankstation bijv. een zijweg werd (zie als voorbeeld: http://goo.gl/maps/IK8N9)

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!