Meld een hinderlijk fietspaaltje in Stadshagen

donderdag 27 september 2012

Heeft u last van een hinderlijke geplaatste fietspaal in Stadshagen? De gemeente Zwolle wil het aantal hinderlijke fietspaaltjes verminderen, want uit landelijk onderzoek blijkt dat 60 procent van alle fietsersongevallen die in het ziekenhuis belanden een éénzijdig ongeluk is. Stadshagen is een echte fietswijk in Zwolle met vele fietspaden en dus ook vele fietspaaltjes. Iedereen kan nog voor 1 oktober 2012 via een speciale website deze hinderlijke fietspaaltjes doorgeven en beoordelen. In het najaar 2012 wordt er een de top 5 van de paaltjes bekend gemaakt. Deze paaltjes worden verwijderd of daarvan wordt de zichtbaarheid verbeterd.

Veiligheid
De gemeente Zwolle wil het percentage van 60 procent van de eenzijdige ongevallen in haar eigen gemeente omlaag brengen. Op de website kunnen inwoners van Zwolle niet alleen hun hinderlijke fietspaaltjes doorgeven, maar ook beoordelen. Op de website is te zien welke fietspaaltjes zijn opgegeven als hinderlijk. Maar bent u het daarmee eens?

Een deeloverzicht van de inmiddels doorgegeven hindelijke fietspaaltjes in Stadshagen. Bron: www.zwolle.nl

Hoe werkt het?
U kunt thuis op uw computer of onderweg op uw mobiele telefoon of tablet een fietspaaltje melden. Alle wegen en paden binnen de gemeentegrens van Zwolle zijn op de kaart zichtbaar. U meldt een fietspaaltje door op de kaart op een bepaalde locatie een paaltje te ‘prikken’. Zodra u er één prikt krijgt u vragen over de kenmerken en uw beoordeling van de paal.
• Type paal: een obstakel in de fietsroute moet goed zichtbaar zijn. Als de paal blijft staan dan moet deze een rood-witte paal worden.
•Nut van de paal: het doel is om zoveel mogelijk palen in fietsroutes te verwijderen. Alleen de palen die echt nodig zijn moeten blijven staan omdat er anders veel auto’s misbruik van het fietspad maken.
•Aanpassingen: het kan voorkomen dat de paal moet blijven staan maar dat deze op een ongelukkige plek staat en moet dus enkele meter verplaatst worden. Of dat de zichtbaarheid van de paal verbeterd moet worden.

Voor meer informatie: http://www.zwolle.nl/home/Melden-hinderlijke-fietspalen-kan-nog-tot-1-oktober.htm

 

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!