Halverwege 2011 besluit over verkeersknip Stadshagen

vrijdag 6 augustus 2010

Halverwege 2011 komt er mogelijk een besluit over het al dan niet weghalen van de verkeersknip in Stadshagen. Dat blijkt uit een interview met VVD-fractievoorzitter René de Heer in het VVD-blad Swolla, dat halverwege juli uitkwam. Deze zomer start er een onafhankelijk onderzoek naar de verkeersknip na flinke winst van de VVD in Stadshagen, die tijdens de verkiezingen met het Stadshagense probleem de boer op ging.

Verkiezingswinst door knip
De VVD won in Stadshagen 26% van de stemmen, een zelfs voor het landelijke beeld ongewone uitslag. Vermoedelijk heeft de populariteit van de stelling “Stem VVD en de verkeersknip wordt opgeheven” te maken, ook al is dat niet causaal aan te tonen. Het heeft de VVD wel gesterkt om daadwerkelijk werk te maken van het verwijderen van de verkeersknip. De VVD vormt nu samen met de PvdA en de ChristenUnie een coalitie en laat een onafhankelijk onderzoek doen naar de verkeersknip die de twee delen van Stadshagen volledig scheidt van het autoverkeer. Reizen van het ene naar het andere deel van de wijk met de auto kan zomaar tien minuten langer duren omdat er geen directe verbinding met de andere kant van Stadshagen bestaat.

Resultaten en besluit
“Het wordt geen onderzoek door ambtenaren zoals destijds de Klankbordgroep. Ook wordt het geen onderzoek op basis van een selectie mensen die zich vrijwillig kunnen aanmelden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk verkeerskundig bureau”, aldus René de Heer. Eind dit najaar verwacht de VVD dat de resultaten in de gemeenteraad besproken kunnen worden. Daarna, halverwege 2011, moet er een besluit vallen over de verkeersknip. Dan moet duidelijk worden of de verkiezingsbelofte van de VVD “Stem VVD en de verkeersknip wordt opgeheven” ook daadwerkelijk in vervulling gaat.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!