Vuurwerk in Stadshagen al vroeg van start

zaterdag 29 december 2012 7 reacties
Vuurwerk in Stadshagen al vroeg van start

Met de naderende oudejaarsavond worden de vuurwerkliefhebbers met de dag enthousiaster. Al dagen voor de verkoop waren de knallen in de wijk niet van de lucht. Sinds de verkoop is het gevoelsmatig al oudjaar door het vele vuurwerk in de wijk. Houd daarom al eerder rekening met containers die nog langs de weg staan, houd u huisdieren alvast binnen en pas op jullie brievenbussen.

Vuurwerk verbieden: wel of niet
Al jaren speelt de discussie of vuurwerk al dan niet verboden moet worden. Met name de schade voor lokale overheden door het vernielen van publieke eigendommen loopt in de cijfers rond oudjaar. Maar ook particulieren moeten het soms bekopen met beschadigde eigendommen zoals voordeuren, auto’s en brievenbussen.

Wat vindt Stadshagen?
Hoe staat Stadshagen in deze discussie? Moet vuurwerk verboden worden en alleen worden afgestoken door professionals, zoals politici voorstellen? Of wil je liever eigen keuzevrijheid hebben? Laat het weten in de peiling!

Vuurwerk rond de jaarwisseling

 • Geweldig! (38%, 89 stemmen)
 • Leuk, maar liever alleen siervuurwerk (35%, 82 stemmen)
 • Vreselijk.Verbieden voor particulieren. (27%, 63 stemmen)

Aantal stemmen: 234

Laden ... Laden ...

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

7 reacties op 'Vuurwerk in Stadshagen al vroeg van start' »

 • Marja schreef:

  Ik mis een optie bij de enquete: Leuk, maar alleen op oudjaarsavond om middernacht. En zonder vernielingen!

  En de kreet in de tekst: houdt uw huisdieren alvast binnen, vind ik helemaal nergens op slaan. Mijn hond durft al dagen niet meer naar buiten vanwege de knallen en moet ik al weken behandelen met rustgevende middelen. Tegen oud- en nieuw moet ik haar bijna platspuiten. Dit is veroorzaakt door iemand die het leuk vond om vuurwerk achter ons aan te gooien, drie honden volslagen in paniek.

  Ik gun iedereen zijn plezier, maar beperk het tot 1 dag. Dat maakt het voor iedereen leuk en acceptabel.

 • Chris schreef:

  Je mag officieel maar op 1 dag of zo vuurwerk afsteken. Handhaving van deze regel lukt al jaren niet. Ik ken mensen die zich deze dagen niet veilige voelen. Ik heb zelf geen hekel aan vuurwerk, maar mijn huisdier binnen houden is geen optie, moet toch 4x per dag naar buiten. Mijn hond is “verpest” door een lolbroek die net achter hem een zwaar rotje de lucht in heeft gegooid. De meeste mensen die vuurwerk afsteken hebben geen idee, dat naast de lol ervan er een hoop ellende van komt. Ik ben voorstander van een vuurwerkshow o.i.d. en dan met oud en nieuw. Daarnaast de verkoop aan particulieren stoppen.

 • Catharina van Emmen schreef:

  Verbieden voor particulieren! Ik kan met recht zeggen dat ik vuurwerk haat! Mijn honden zijn bang en nu mijn dochter van bijna twee ook! Vreselijk geschrokken van een harde knal! Door twee tieners die hun twee honden uitlieten!! wie steekt nu vuurwerk af met honden erbij! Die hebben iets gemist in hun opvoeding volgens mij! Dit maakt mij zo boos! Laat het maar snel volgende week zijn!

 • Gert schreef:

  PFF..met bang binnen blijven zitten en hier klagen over wat tienertjes doen helpt ook niet. gewoon er op afstappen, vandaag ook met de hond wezen wandelen ook zon snert joch die richting de hond gooide, hem daar op aangesproken met sterke taal. ik doe het zo nog een keer en anders pak ik ze wel in hun nek vel, in mijn richting mogen ze gooien maar niet naar dieren.

 • Catharina van Emmen schreef:

  Ehmmm.. Gert als je met je dochter van twee binnen zit dan kun je niet echt makkelijk naar buiten lopen om er wat van te zeggen! Ik stap er ook echt wel op af hoor als ik de kans krijg!

 • marion schreef:

  Vuurwerk hoort gewoon bij oud en nieuw vind ik. Ook door paticulieren. E ga je dat verbieden dan komt er nog meer illegaal vuurwerk op de markt, dus meer ongelukken. Maar die huisdieren… één van mijn honden is echt doodsbang en gaat gewoon de straat niet meer op. Als het rustig is gauw in de tuin, even opruimen, klaar. De anderen boeit het niets, moet je oppassen dat ze het niet gaan apporteren. Als we een groepje zien dat vuurwerk afsteekt vragen we vaak om even te wachten en nooit een probleem mee gehad. Als ik zou zien dat iemand vuurwerk naar een kind of dier gooit zou ik hem bij de oren pakken, of dat nou mag of niet. Als mensen zich aan de regels zouden houden was er niets aan de hand.

 • hendrik schreef:

  Het vuurwerk wordt ook steeds zwaarder, zoals lawinepijlen. Dan is voor mij de lol eraf. Laat het maar gewoon siervuurwerk zijn. En een beetje rotjes gooien hoort erbij met Oud en Nieuw. Deed ik ook vroeger.
  Niet alleen honden hebben het moeilijk in deze tijd, katten hebben het soms ook zwaar te voorduren. Je hoort genoeg verhalen over mishandelingen met vuurwerk. Wij houden onze kat binnen…

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!