Aanvraag vuurwerkvrije zones kan tot vrijdag

dinsdag 26 november 2019
Aanvraag vuurwerkvrije zones kan tot vrijdag

In Zwolle worden rond de jaarwisseling experimenten gehouden met vrijwillige en verplichte vuurwerkvrije zones. Bij een vrijwillige vuurwerkvrije zone maken bewoners samen met hun buren afspraken om in hun straat geen vuurwerk af te steken. Zij kunnen zelf inventariseren of er steun voor is en maken afspraken waar alle buren zich in kunnen vinden. Inmiddels hebben zich vier straten uit Stadshagen voor een vrijwillige vuurwerkvrije zone aangemeld. Straten die hier ook aan mee willen doen kunnen zich nog tot en met aanstaande vrijdag melden op het Stadskantoor.

Vuurwerk is al een decenniumlange traditie, die veel mensen plezier biedt. Maar het leidt ook tot overlast en onveiligheid. In enkele gemeenten is men daarom overgegaan op een algeheel vuurwerkverbod. Zwolle wilde niet zo ver gaan, omdat men verwacht dat een dergelijk verbod moeilijk te handhaven is. Vandaar een experiment om te onderzoeken of de overlast door middel van straatbrede afspraken door bewoners zelf kan worden beteugeld.

De gemeente zal ook in de vrijwillige vuurwerkvrije zones niet gaan handhaven. Er wordt ook geen vuurwerkverbod opgelegd. De gemeente ondersteunt wel initiatieven met communicatiemiddelen.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!