Al gestemd voor het jongerenbudget?

dinsdag 15 januari 2013
Al gestemd voor het jongerenbudget?

Jongeren in Zwolle kunnen nog tot 23 januari stemmen voor de verdeling van het jongerenbudget. Er zijn twaalf ideeën waarop gestemd kan worden, zes grote en zes kleine. De ideeën gaan van een WIFI-netwerk in de binnenstad tot een meidenmodedag. Ook vanuit Stadshagen zijn ideeën aangedragen: Jordy van Dijk en Sascha Smit maken met hun idee kans op een deel van het budget.

Olympische Spelen
Jordy wil de Olympische Spelen organiseren voor jongeren in Zwolle. Met allerlei verschillende wedstrijden, te houden in het PEC-stadion, op sportvelden en in de stadsgracht. Het idee van Jordy is één van de grote ideeën en als zijn idee gekozen wordt krijgt hij €24.500 om de Olympische Spelen voor jongeren in Zwolle te organiseren.

Muurschildering
Sascha heeft met haar klas, groep 8 van OBS De Krullevaer, het idee ingediend om een muurschildering te maken in de fietsenstalling van het bewegingshuis. De kinderen sporten daar met hun school en vinden de entree nu erg griezelig en kaal en zetten hun fiets het liefste buiten neer. Als het idee van Sascha wint, gaan ze samen met kunstenaar Henk Nyenhuis aan de slag om de muurschildering te maken.

 

 

 

 

 

 

Henk Nyenhuis geeft aan dat hij de kinderen kunstlessen en workshops gaat geven waarna ze elk een eigen schilderij mogen maken. Uit elk schilderij haalt hij dan een detail die hij samenvoegt tot een grote muurschildering. De basis daarvan zet hij op de muur in de fietsenstalling waarna hij het samen met de kinderen gaat inschilderen. Het idee van Sascha is één van de kleine ideeen en het gevraagde budget is €10.000. “Het zal vast en zeker met behulp van de kids een fleurig geheel gaan worden” aldus Henk Nyenhuis.

Jongerenbudget
Zwolse jongeren tussen de 11 en 19 jaar mogen zelf bepalen welke budgetten uitgevoerd gaan worden. De jongeren hebben van de gemeente een brief gekregen met een code waarmee ze kunnen stemmen op de speciale website voor het jongerenbudget. Op 24 januari wordt bekend gemaakt welke ideeen gewonnen hebben. Twee ‘grote’ ideeën krijgen €25.000  en vijf ‘kleine’ ideeën krijgen €10.000 om het idee te realiseren. De jongeren kunnen kiezen uit de volgende ideeën:

Gemeente Zwolle - Jongerenbudget

 

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!