Gemeentelijke starterslening weer beschikbaar

dinsdag 15 januari 2013
Gemeentelijke starterslening weer beschikbaar

Ondanks het grote aanbod woningen en dalende verkoopprijzen, hebben starters nog steeds moeite om de woningmarkt te betreden. De gemeente Zwolle zet nu opnieuw startersleningen in, waardoor starters op de woningmarkt meer kansen krijgen en de doorstroming op de woningmarkt hopelijk bevorderd wordt . Vanwege veranderende belastingregels stopte de gemeente in november vorig jaar nog met de starterslening, maar ze maakt deze nu dus toch weer mogelijk.

Door verscherpte hypotheeknormen kunnen starters moeilijk een hypotheek krijgen, of ze krijgen een lagere hypotheek. De starterslening kan dan net het duwtje in de rug zijn om wel een huis te kunnen kopen. Starters op de woningmarkt kunnen met de starterslening maximaal €30.000 lenen; hierover hoeft de eerste drie jaar geen rente en aflossing betaald te worden. Als starters een bestaande woning kopen, bevorderd dat de doorstroming wat effect heeft op de huurmarkt en de verkoop van nieuwbouwwoningen in het middendure en dure segment. “Op deze wijze snijdt het mes van de starterslening dus aan twee kanten”, vindt wethouder Erik Dannenberg.

De gemeenteraad moet weliswaar nog instemmen met het voorstel van het college,  maar daarna kan de starterslening weer worden aangevraagd. De regeling geldt voor de jaren 2013 en 2014.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!