Telefoonoplichters blijven bellen naar Zwolle

maandag 21 januari 2013 17 reacties
Telefoonoplichters blijven bellen naar Zwolle

Telefoonoplichters uit het buitenland bellen veelvuldig naar nummers in Nederland en ook in Zwolle. De politie waarschuwt al sinds 2012 voor deze vorm van oplichting die onophoudelijk doorgaat. Via de telefoon proberen gebrekkig Engelssprekende mensen geld te stelen door te zeggen dat er iets mis is met de computer. Daarbij zeggen ze van het softwarebedrijf Microsoft te zijn, hetgeen niet waar is.

Een rondje via Twitter doet blijken dat verschillende mensen in Stadshagen de laatste dagen worden gebeld door het telefoonnummer. Sommigen melden zelfs dat er elke dag vanaf het oplichtersnummer wordt gebeld. Ook de redactie is enkele malen benaderd. De oplichtingstelefoontjes komen bij enkelen al vanaf mei vorig jaar binnen.

Oplichting via ‘kapotte software’
De oplichters proberen mensen te overtuigen dat er iets niet klopt aan hun software. Dat doen ze door mensen te vragen naar een bepaalde code te zoeken in de computer, die vaak standaard is. Zo hopen de oplichters het vertrouwen te winnen om vervolgens te dwingen een softwarepakket aan te schaffen. Ook vragen ze om van een site, die op een website van Microsoft lijkt,  software te downloaden waarmee ze in de computer kunnen kijken.

Met de software kunnen de oplichters de computer overnemen en inlogdata van internetbankieren ontfutselen, zo waarschuwt Microsoft.

Neem niet op
Ga absoluut niet in op deze oplichters. Ziet u het nummer 001425905307 verschijnen? Druk het weg of neem niet op. Mocht u onverhoopt Engelssprekende lieden aan de telefoon krijgen die lastige vragen stellen over uw computer, ga er niet op in.

 

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!