Wethouder leest voor tijdens Voorleesontbijt

woensdag 23 januari 2013
Wethouder leest voor tijdens Voorleesontbijt

De 10e editie van de Nationale Voorleesdagen is woensdag 23 januari feestelijk van start gegaan bij Veerezon. Zoals op veel basisscholen begon dat ook bij Veerezon met het Voorleesontbijt. Wethouder Filip van As kwam op bezoek en las de peuters en kleuters voor uit het boek Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman.

De kinderen luisterden vol aandacht naar het verhaal en reageerden verschrikt op het meisje dat telkens een driehoekje uit een jas, jurk, broek of rok knipte. Gelukkig liep het verhaal goed af en eindigde het boek met een feestje. Voor de kinderen van Veerezon was het ook een feestje, want er waren lekkere broodjes, pakjes drinken en een heerlijk toetje.

 

 

 

 

 

Prentenboek van het jaar 2013: Nog 100 nachtjes slapen
Tijdens de 10e editie van De Nationale Voorleesdagen staat Nog 100 nachtjes slapen van auteur Milja Praagman, uitgeroepen tot het Prentenboek van het Jaar 2013, centraal. Ook dit jaar verschijnt ter gelegenheid van De Nationale Voorleesdagen een mini-editie van het boek mét dvd, ingesproken door Isa Hoes. Vanaf vandaag is deze mini-uitgave voor € 5,- in de boekwinkel te koop.

2013: Jaar van het Voorlezen
Niet alleen De Nationale Voorleesdagen viert een jubileum, Stichting Lezen bestaat dit jaar 25 jaar, De Nationale Voorleeswedstrijd 20 jaar en BoekStart wordt 5 jaar. Aanleiding genoeg om 2013 uit te roepen tot het Jaar van het Voorlezen. Voorlezen is leuk en nuttig: het versterkt de band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling en de schoolprestaties van kinderen. Maar ook voor jongeren en volwassenen is voorlezen van blijvende waarde. Het hele jaar door worden er daarom activiteiten rondom voorlezen georganiseerd. Kijk voor een overzicht op www.jaarvanhetvoorlezen.nl.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!