Vragen over ‘Geheugentheater’

vrijdag 22 februari 2013 4 reacties
Vragen over ‘Geheugentheater’

Naar aanleiding van de berichtgeving over het ‘Geheugentheater’, heeft gemeenteraadslid Thom van Campen namens de VVD Zwolle vragen gesteld aan het college. “Wat een aanwinst had moeten zijn voor de wijk werd een met gras overwoekerde mislukking door een kunstenaar met een schuld van € 300.000,- die zijn afspraken nog altijd niet nakomt.”

Al snel na de start van de bouw is kunstenaar Ben Raaijman om persoonlijke redenen gestopt met het kunstwerk. Inmiddels heeft hij een dwangsom van €300.000,- opgelegd gekregen, maar dat lijkt de voortgang van het kunstwerk niet te helpen. Toch zit de kunstenaar niet stil volgens de VVD: “De kunstenaar verhuurt een Ideeëntheater en mag van de provincie Noord Holland een polder bij Andijk herinrichten.” Gezien de schuld die Raaijman nog heeft bij “de Zwolse belastingbetaler” heeft de VVD nu de volgende vragen gesteld:

 • Hoe verhoudt het bericht dat kunstenaar Ben Raaijman buiten Zwolle inkomsten verdient en werkzaamheden verricht zich tot het gefaalde kunstproject Geheugentheater Werkeren;
 • Wat mag de buurt rondom het Geheugentheater verwachten van de ruimtelijke kwaliteit nu het erop lijkt dat kunstenaar Ben Raaijman echt zijn afspraken niet meer gaat nakomen?

Wethouder Vendelaar gaf begin februari aan de gemeenteraad nog aan dat de gemeente zich blijft inspannen voor het ‘Geheugentheater’. Maar aangezien de kunstenaar zelfs na een flinke dwangsom nog niet in actie is gekomen is het de vraag of het kunstwerk ooit verder komt dan het overwoekerde gangenstelsel dat er nu ligt.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

4 reacties op 'Vragen over ‘Geheugentheater’' »

 • Annet1972 schreef:

  Terecht dat er vragen gesteld worden. Het wordt echt tijd dat er actie komt! Wij wonen al ruim 2 jaar in Stadshagen vlakbij deze plek en het is zo zonde dat daar nog niets mee gebeurd is. Als de kunstenaar zijn afspraken niet nakomt, stop er dan mee. Schakel een andere partij in die wel waar voor zijn geld levert!!!

 • SPZ schreef:

  Wat ik niet helemaal snap: laat een beetje afval naast een volle ondergrondse container achter, en alles wordt (letterlijk) uitgeplozen waar het vandaan komt en je krijgt een boete… betaal je die niet kom je na verloop van tijd vanzelf serieus in de problemen… maar laat je een enorme puinhoop achter, merk je er kennelijk niets van en werk je gewoon lekker door.
  Of is de PvdA zo breed vertegenwoordigd in Zwolle dat dit allemaal zomaar kan?

 • Herman schreef:

  Haha ja als ik van de Rova nog eens een boete krijg moet ik dus gewoon zeggen dat ik ivm persoonlijke omstandigheden de zak niet in de container kon doen en ook niet kan betalen, en vervolgens gewoon niks doen.
  En opzich dacht ik ook al aan het geval een andere partij die het afmaakt, maar er zullen wel weer mooie regels zijn en met dit soort bedragen krijg je weer aanbestedingen etc gaan weer tijden over heen.
  De tijd/geld die ze er nu in steken mogen ze aan mij geven en ik kortwiek dat gras wel plus nog extra om het er redelijk uit te laten zien.

 • SPZ schreef:

  @Herman: ik help wel, kan nog wel een zakcentje gebruiken ;-)

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!