Politie onopvallend in wijk tegen inbrekers

zondag 24 maart 2013 3 reacties
Politie onopvallend in wijk tegen inbrekers

De politie is afgelopen zaterdagnacht onopvallend in de Zwolse wijken aanwezig geweest om inbrekers te bestrijden. Eén van de betrokken wijkagenten schreef dat hij onherkenbaar als agent dienst had gedaan om de ‘heterdaadkracht’ te vergroten. De actie volgt mogelijk op de golf van inbraken die afgelopen week Stadshagen teisterde.

Veel inbraken
In de nacht van woensdag op donderdag en donderdag en vrijdag werd er in verschillende auto’s ingebroken. De politie schreef later op de sociale media dat ze verschillende verzoeken voor surveillance in de wijk te hebben gehad.  Zaterdagnacht ging de politie onopvallend de wijken in. “We zijn zo open als het kan, gesloten als het moet”, schrijft wijkagent Sander van den Noort.

Stadshagen
In een eerder interview met de politie over woninginbraken in Stadshagen bleek dat er veel in de stad wordt ingebroken en dat het lastig is om de inbrekers op te pakken. Stadshagen wordt bij woninginbraken niet uitzonderlijk meer getroffen dan andere wijken, hoewel de golf van autoinbraken van de laatste dagen anders doet vermoeden.

Meldt verdachte personen of situaties
Duidelijk is dat de politie zich hard inzet voor de veiligheid van de wijken en om een eind te maken aan de inbraken. Daarbij is ook de hulp van de Stadshagenaar nodig: meld de politie daarom verdachte personen, auto’s of situaties in uw straat via het alarmnummer.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!