Kamperlijntje best gewaardeerde treindienst

woensdag 27 maart 2013 1 reactie
Kamperlijntje best gewaardeerde treindienst

Het Kamperlijntje is de best gewaardeerde treindienst van 2012. Dat blijkt uit de OV Klantenbarometer van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer. De treindienst tussen Zwolle en Kampen die langs Stadshagen rijdt kreeg van de reizigers een 7,7 en scoorde daarmee het beste cijfers van alle treindiensten in Nederland.

Beste lijn
Het Kamperlijntje  lost de Valleilijn tussen Amersfoort en Ede af als beste treindienst van Nederland. Al jarenlang scoort de Kamperlijn hoge cijfers, maar dit jaar steekt het nipt boven andere openbaar vervoersdiensten uit. De hoge waardering komt voor de dagelijkse gebruikers van de lijn als geroepen nu gemeenten en provincie de toekomst van de lijn heroverwegen na mislukte aanbestedingen voor de vertramming van het Kamperlijntje.

Haltes langs Stadshagen?
Het Kamperlijntje mag de komende jaren nog blijven rijden als treindienst. Dit jaar nemen de betrokken gemeenten een besluit over de toekomst van de kamperlijn die langs Stadshagen rijdt. De hoop van inwoners van Stadshagen is dat de treindienst wordt uitgebreid met haltes langs Stadshagen, zoals in de oorspronkelijke plannen van de regiotram staat beschreven.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

1 reactie op 'Kamperlijntje best gewaardeerde treindienst' »

  • Elles schreef:

    Het Kamperlijntje moet blijven. Wat te denken van de mensen die de binnenstad in willen, om te shoppen, je steekt de brug over en zie, je bent zo in de binnenstad. Dat niet met de nieuwe treindienst, dan mag je nog langer reizen.
    Dus de Kamperlijn moet in ere gehouden worden, mischien is een halte in Stadshagen erbij, een goede en rendabele optie, zodat er nog meer gebruik van gemaakt kan worden. En s.v.p. ook het tarief voor de Kamperlijn moet weer normaal worden!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!