Laat de broedende zwanen met rust

dinsdag 16 april 2013
Laat de broedende zwanen met rust

Het mooie weer is begonnen en dat is onder meer te merken aan de vogels. Er wordt druk gesleept met takjes, stro en ander geschikt materiaal voor een nest. Ook veel zwanenechtparen zijn al weer druk in de weer. Omdat zwanen typische grondbroeders zijn, verschijnt hun zelfgemaakte nest veelal aan de rand van een sloot of in een berm.
Zo ook langs de Frankhuizerallee. Menigeen heeft het zwanenechtpaar de laatste dagen al in de berm gezien. Ondertussen hebben ze al een mooi  nest gemaakt. De gemeente heeft dranghekken geplaatst ter bescherming van mens en dier.

Tijdens de broedtijd kan vooral de man nogal dominant, dreigend en zelfs wat agressief zijn. Hij jaagt andere vogels uit de nestomgeving weg en hij duldt ook geen mensen bij zijn vrouw en het nest. Veel mensen herkennen het beeld van een dreigende zwaan. De hals wordt uitgestrekt, de vleugels worden gespreid en er wordt geblazen. Als de eieren zijn gelegd duurt de broedtijd ongeveer 5 weken.

Foto via @wa_Zwolle16 (Twitter)

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!